madeleines recept header3

Äppeldessert i glas

Skrivet av Madeleine Granberg 12.10.2020 | 0 Kommentarer

 

Lite nyttigare dessert med äppelkompott, vaniljkesella/kvarg och havresmul.  766AA6F1 BDB1 4324 9AC8 FEC40E563E76

Som sötning använde jag kokossocker som är lite nyttigare än vanligt vitt socker, det har en liknande smak som farinsocker.

512C1B9C 2BEB 4FDC A522 245878A277BF

Receptet ger 4 små desserter.

Äppeldessert i glas

Äppelkompott

2 stora äpplen

1 dl vatten

1 msk kokossocker

en halv/en liten kanelstång

Havresmul

25 gram rumsvarmt smör

0,5 dl havregryn

0,5 dl vetemjöl

2 msk kokossocker

Till servering: vaniljkesella/kvarg

F6377A50 3198 464B 9616 D3B4E9A8E9AD

Gör så här:

Äppelkompotten; koka upp vattnet med kokossocker och kanelstång. Skala och skär äpplena i små bitar och lägg ner i lagen.

Låt koka tills äpplena är mjuka, ca 10 minuter.

Havresmul; Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och nyp ihop till en deg.

Smula ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen ca 15 minuter (akta så det inte bränns). Låt svalna på plåten.

Vid servering: fördela äppelkompotten i botten på fyra glas, lägg på vaniljkesella/kvarg och avluta med havresmulet.

Det går bra att förbereda desserten och låta stå i kylen. Ta ut desserten 15 minuter innan servering och toppa med havresmul just innan servering.

 8F45ACBF A8EE 4F52 BDB6 1A2422D03FEA

Stora, fina åländska äpplen!

35EF2888 775E 4344 97F9 C2CF488BED74

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar