madeleines recept header3

Äppeltoscakaka

Skrivet av Madeleine Granberg 13.09.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:


Toscakaka med äppel!  

2AE1EDB4 EBC4 45D9 9D93 BF102D560613

Äppeltoscakaka

100 gram smör

2 ägg

1,5 dl socker

1,25 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 äpplen, skalade eller oskalade

1 tsk kanel

Toscaglasyr:

50 gram smör

0,75 dl socker

2 dl mandelspån

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör sist i det smälta smöret. Blanda väl.

Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbara kanter.

Dela äpplena, kärna ur och skär i tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten. Pudra kanel över kakan.

Grädda i ugn 175 grader, ca 25 minuter.

Gör toscaglasyren medan kakan gräddas: smält smör och socker i en kastrull. Blanda ber mandelspån och mjöl. Rör hela tiden och häll slutligen i mjölken.

Häll den varma glasyren över kakan, höj ugnsvärmen till 200 grader och grädda 8-10 minuter.

8A794331 2554 43E3 834C 8296A5D9CCC0
Servera äppeltoscan som den är eller med vispad grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

  • Ellie Schultz 14/09/2020 12:12pm (14 dagar sen)

    God

Skriv en kommentar