madeleines recept header3

Chicken curry nam-nam

Skrivet av Madeleine Granberg 01.09.2020

 

Kyckling, currysås och ris, det är ju en riktigt vardagsfavorit!

Detta recept hittade jag på Jennie Walldéns Instagram och det var verkligen så gott, även kidsen älskade det!

 0138ECEB E16D 4066 9535 38319A3C0D34

Kyckling curry nam-nam

600 gram kycklingfiléer

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk curry

3 dl grädde

2 msk mango chutney

salt och peppar

Serveras med: ris, jordnötter/cashewnötter och sallad

Gör så här:

Skiva löken tunt. Finhacka vitlöken.

Stek löken mjuk i smör. Tillsätt vitlöken och låt steka ytterligare någon minut.

Lägg i kycklingen och låt den få lite färg.

Rör i curry och en klick smör, låt fräsa en stund.

Häll på grädde och låt kok upp. Tillsätt mango chutney och låt koka ihop en stund. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris, nötter och sallad.

 


Kyckling tikka masala

Skrivet av Madeleine Granberg 17.05.2020 | 1 kommentar(er)

 

Hej på er! 

Chicken tikka masala är en riktig favorit. Var till Goa, Indien 2006 och förälskade mig då verkligen i indisk mat. 

 I indisk mat är det mycket kryddor men i detta recept används en indisk kryddblandning; garam masala som är en blandning  av bland annat spiskummin, koriander, kardemumma och kanel, vilket gör det lite enklare.

Tips! Använd lite mindre sambal oelek så gillar även kidsen denna rätt!
0F039879 0BFF 4237 B880 609EB1A7EC49

Vi åt det tillsammans med basmatiris, en typ av raita och chapatibröd.

Kyckling tikka masala

500 gram kyckling

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2-3 tsk garam masala

0,5 tsk gurkmeja

1 msk riven färsk ingefära

3-4 msk tomatpure

0,5-1 tsk sambal oelek

3 dl grädde

salt och peppar

smör och olja att steka i

Gör så här:

 Skär kycklingen i bitar och bryn i smör.

Skala och hacka lök och vitlök och låt steka med kycklingen.

Krydda med garam masala, gurkmeja, ingefära, tomatpure och sambal oelek tillsammans med lite olja. Låt fräsa en stund.

Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.

Låt småputtra ca 10 minuter.

Chapatibröd

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 tsk olja

ca 2 dl ljummet vatten

olja till stekning

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en smidig deg.

Dela degen i 10 delar (eller färre om du vill ha större bröd).

Kavla ut till tunna runda bröd på mjölad bänk.

Stek dem 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna.

Bröden ska få fina bruna fläckar på båda sidor.

 


Wokad kyckling med broccoli och pak choi

Skrivet av Madeleine Granberg 20.03.2020

 

Enkel kycklingwok som jag googlade fram då jag i min grönsakssvinnislåda hade fått både broccoli och pak choi och visste inte alls vad jag skulle hitta på.

D18DB6F1 9624 48B7 93C1 520FB7294AF7

Supergott blev det! Jag hade inte koriander hemma så det hoppade vi över men lade till sesamfrön istället.

 Receptet kommer från coop.se

4 personer

Wokad kyckling med broccoli och pak choi

400 gram kycklingstrimlor

250 gram broccoli

400 gram pak choi

4 vitlöksklytor

20 gram färsk ingefära

1 röd chili

salt, peppar 

olja att steka i

Woksås

1,5 dl sweet chilisås

2 msk kinesisk soja

Till servering: ris, koriander

Gör så här:

Koka riset.

Blanda ihop sweet chilisås och soja, ställ åt sidan.

Skär broccoli, pak choi och chili i mindre bitar, finhacka vitlök och ingefära.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen. Lyft ur pannan och stek sedan broccoli, pak choi, chili, vitlök och ingefära. Salta och peppra. När grönsakerna fått färg, vänd ner kycklingen och såsen.

Låt puttra 3-5 minuter.

75CE2EE5 C6F7 4E04 B36B A17769690EC9

Servera med ris, koriander (som jag hoppade över) och sesamfrön.