madeleines recept header3

Banoffee cheesecake

Skrivet av Madeleine Granberg 04.09.2020 | 0 Kommentarer

 

I somras gjorde jag små portionscheescakes med smak av banoffeepaj, riktigt smarriga om man gillar banan!

Pajerna blev dock ganska stora och mäktiga så de går bra att dela två personer på en.

F92C76D9 CEA9 478D A691 EDBCDE227099

Receptet hittade jag på matplatsen, men där var receptet till en hel stor cheesecake.

Detta recept ger 2 "små" cheesecakes.

Banoffee cheescake

40 gram rumsvarmt smör

75 gram digestivekex

150 gram philadelphiaost

0,25 dl socker

en halv banan

1 ägg

0,25 msk vanilj

0,5 citron

Toppa med:

en halv banan

en halv burk dulce de leche

vispad grädde 

mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. 

Kör digestivekexen i en matberedare och rör ner smöret. 

Tryck ut kexen i två små pajformer med löstagbar botten. 

Mixa philadelphiaosten med sockret, bananen, ägget, vaniljsockret och citronsaften. 

Häll fyllningen över kakbottnen och grädda pajen i ca 30 min (kan variera väldigt mellan ugnar, håll lite koll om den behöver mer tid. Den ska vara lite lös men inte rinnande.)

Låt den sedan svalna och ställ i kylen.

Innan servering toppa cheesecaken med dulce de leche, bananer, vispad grädde och riven choklad.

02CF88FE CD1A 49BD 8D76 95A41805B677

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar