madeleines recept header3

Chokladkaka med glasyr

Skrivet av Madeleine Granberg 02.11.2020 | 0 Kommentarer

 

Som vanligt när dottern fyller år skall det vara chokladkaka, i år blev det denna!

En smarrig chokladkaka med glasyr och strössel.

D2064818 67A7 443C 8DCB A33E06D77766 

 

Chokladkaka med glasyr

100 gram smör

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Glasyr:

100 gram smör

2 dl grädde

4 msk socker

2 tsk potatismjöl

2 msk kakao.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, rör ner det smälta smöret och till sist äggen.

Rör ihop ordentligt så det blir en jämn smet.

Smöra och bröa en form med avtagbara kanter (24 cm), sätt gärna bakplåtspapper i botten så är den enklare att lossa.

Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull.

När såsen börjar tjockna, häll den över kakan och låt svalna.

Servera med vispad grädde och/eller vaniljglass.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar