madeleines recept header3

Chokladmousse

Skrivet av Madeleine Granberg 23.04.2019 | 0 Kommentarer

Hej på er!

 Påsken är över och vardagen är tillbaka. Jag hade en riktigt bra påsk som spenderades ute i Ålands skärgård hos mina föräldrar. 

IMG 2067

Chokladmousse var en av våra efterrätter under påsken (i min familj äter vi gärna efterrätt varje dag..!). Jag valde att servera moussen i en stor skål, så fick var och en ta så lite eller så mycket man ville.

IMG 2144

Gott att servera med vispad grädde och färska bär.

 Chokladmousse

6-8 personer

200 gram mörk choklad

4 msk mjölk

4 äggulor

4 msk socker

4 dl vispgrädde

Gör så här:

Bryt chokladen i mindre bitar, lägg i en skål tillsammans med mjölken och smält ihop över vattenbad. 

Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner i chokladkrämen.

Vispa grädden och vänd ner även den.

Slå upp chokladmoussen i små portionsformar eller i en stor. 

Låt moussen stelna i kylen.

Servera med vispad grädde och färska bär.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar