madeleines recept header3

Dalgona coffee

Skrivet av Madeleine Granberg 16.04.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

 

Senaste trenden inom kaffevärlden är det sydkoreanska kaffet Dalgona Coffee. 

Det enda som behövs för att få till denna smarriga kaffedryck är snabbkaffe, socker och hett vatten. När skummet är klart, häll upp varm eller kall mjölk i ett glas och toppa med det fluffiga kaffeskummet.

 2A2593D8 A905 4FA3 AA71 25C2EDCBA567

Jag tycker den är godast att servera med havremjölk och massor av is.

Dalgona coffee

2 glas

2 msk snabbkaffe

2 msk socker (strösocker, farinsocker eller muscovadosocker)

2 msk hett vatten

ca 4 dl valfri mjölk (havremjölk ), varm eller kall med isbitar

Gör så här:

Mät upp kaffe, socker och hett vatten i en skål.

Vispa med ballongvisp eller elvisp tills du har ett pösigt skum.

Värm mjölk eller häll upp kall mjölk med is i två glas. Toppa med det fluffiga skummet.

Klart att servera!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar