madeleines recept header3

Dijonnaise

Skrivet av Madeleine Granberg 09.10.2020 | 0 Kommentarer

 

Helgen är här igen och jag vill tipsa er om en sås som smakar bra tillsammans med en bit kött och riven pepparrot. 

E23787FA 9769 4706 A933 DEAF8F87CFF2

Här tillsammans med ugnsrostad potatis men tror även det passar bra att servera det som en steak sandwich.

Dijonnaise

1 ägg

3 msk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

1,5 dl rapsolja

salt och peppar

Gör så här:

Knäck ägget i en hög, smal mixerbehållare. Tillsätt olja, dijonsenap, vinäger, salt och peppar.

Ställ ner stavmixern, starta stavmixern och mixa tills det bildats en tjock majonnäs i botten. Rör sedan lite på mixern tills allt blandats.

Smaka av med salt och peppar.

Köttet

Så här gjorde jag köttet (nöt ytterfilé men oxfilé går också bra):

Salta och peppra köttet på båda sidor.

Stek köttet i en klick smör tills det fått fin färg (innertemperatur 50-70 grader, beroende på hur rött du vill ha det), ca 2 minuter per sida.

Servera köttet med en rejäl klick dijonnaise och ordentligt med nyriven pepparrot!

Ugnsrostad potatis

Tvätta potatisen och skär i halvor (skala inte). 

Lägg på plåt, ringla över olivolja, salta och peppra. Rör om ordentligt.

Tillaga i ugn ca 40 minuter i 200 grader.

5232F65F 5847 48AC A69B 73110007FB79

Trevlig helg!

258BE090 4F6A 4AEF 8421 1061C6C74F9C

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar