madeleines recept header3

Ebbas ugnsomelett

Skrivet av Madeleine Granberg 25.06.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej på er!

Ugnsomelett är den perfekta sommarlunchen då den enkelt kan varieras, går snabbt att göra och enkelt görs åt många.

Denna ugnsomelett fick jag inspiration från systrarna von Sydows senaste kobok. Jag använde mig av både gräddost och fetaost, gårdagens kokta nypotatis, basilika och tomater.

Nypotatisen, basilikan och tomaterna är från mammas växthus, så lyxigt att hämta grönsakerna direkt från växthuset!!

IMG 3461

IMG 3460

Ebbas ugnsomelett

2-3 msk olivolja

ca 10 körsbärstomater

0,5 hackad rödlök

6 ägg

 4 dl mjölk

2 dl smakrik riven ost (jag använde ÅCAs Niska blandning)

en näve strimlade basilikablad

100 gram fetaost

5 kokta nypotatisar (går att hoppa över men det blir lite matigare med potatis)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Häll olivoljan i en ugnsform och smörj den.

Halvera tomaterna och lägg i formen med snittytan uppåt, lägg även i lökhacket och låt stå i ugnen ca 15 minuter.

Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost. Salta och peppra. 

Ta ut formen ur ugnen och sprid ut den hackade basilikan över tomaten och löken. Smula över fetaosten och häll på äggblandningen.

Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills omeletten fått fin färg.

Servera omeletten med sallad.

 

 Vilken är er favoritlunch på sommaren?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar