madeleines recept header3

Enkla små semlor

Skrivet av Madeleine Granberg 26.03.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

 

Idag mellan jobb vid datorn (jobbar hemifrån nu) och hemskolningen fick jag för mig att baka bröd! Det blev ett bröd som var väldigt enkelt och gott, både knaprigt och segt lite som ciabatta. Dottern tyckte det smakade som bröden man får på flyg (bra betyg enligt henne).

00B26E25 ADAA 4E3E A694 98DE6EA0D89F
 

Enkla små semlor

25 gram jäst (halvt paket)

5 dl ljummet vatten

1 dl ljummen mjölk

2 tsk salt

1 msk honung

ca 12 dl vetemjöl + mjöl till utbakning

Gör så här:

Smula ner jästen i en stor bunke och rör ner det ljumna vattnet och mjölken, rör tills det blandat sig.

Rör ner salt, honung och vetemjölet, rör ihop till en kladdig deg.

Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 1,5 timme.

ABA7476E E271 4D42 8DC2 5C92027E26E2

Sätt ugnen på 250 grader.

Stjälp försiktigt upp degen på mjölnat bord. Knåda inte, jäsbubblorna skall vara kvar.

Strö ytterligare mjöl på degen och platta till den lite.

Dela upp degen i biar och lägg på bakpplåtspappersklädda plåtar.

Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills bröden är klara.

BB8A41C5 A334 48F6 8016 523908FF9013

Låt bröden svalna på plåten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar