madeleines recept header3

Hallonkaka med vit choklad

Skrivet av Madeleine Granberg 25.04.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

 

En kaka med hallon och vit choklad som du svänger ihop i ett nafs!

EFEB9A47 5D64 44E7 BFC0 DE6FD7610FC5Bilden blev lite sisådär men jag lovar, kakan är såå god!  

Snabb kaka med hallon och vit choklad

1 ägg

1 dl socker

35 gram smör

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1,75 dl vetemjöl

1 dl naturell yogurt

1 dl hallon

50 gram vit choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret.

Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Häll i smöret och yoghurten och rör till en jämn smet.

Lägg bakplåtspapper i en avlång form. Fördela hälften av smeten i formen.

Grovhacka chokladen och lägg i formen tillsammans med hallonen.

Häll på resten av smeten och grädda i ugnen ca 25 minuter (kakan skall vara torr). 

Låt kakan svalna innan den skärs upp. Pudra gärna kakan med florsocker.

 

Kommentarer

  • Carola 27/04/2020 7:43am (5 månader sen)

    Kakan var jättegod. Slängde i en hel 100 grams platta vitchoklad vars bäst före datum gått ut, då blev det nog kladdkaka men gott!

    • Madeleine Granberg 06/05/2020 10:42am (5 månader sen)

      Kul att höra!

Skriv en kommentar