madeleines recept header3

Halloumi carbonara

Skrivet av Madeleine Granberg 26.05.2020 | 2 Kommentarer

 

En vegetarisk variant av pasta carbonara med halloumiost istället för bacon.

 A3CDFFBB 1ADF 448F B59C D48042F4EA1B

Recept från Fridas bakblogg.

Halloumi carbonara

250 gram halloumi 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2,5 dl grädde

3 äggulor

2 dl finriven parmesan

salt och svartpeppar

1,5 dl pastavatten

spagetti för 4 personer

Gör så här:

Koka spagettin enligt anvisningarna (spara 1,5 dl pastavatten).

Skär halloumi i små tärningar och stek tärningarna tills de fått fin färg, ställ åt sidan.

Skala och finhacka lök och vitlök, stek sedan i olja tills löken mjuknat. Tillsätt halloumi och låt steka ihop några minuter.

Blanda pastavatten, grädde, äggulor och 1 dl finriven parmesan. Häll blandningen över lök och halloumi och rör ihop.

Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner pastan och toppa med resten av parmesanosten.

Servera direkt!

Kommentarer

  • Sofia Donner 27/05/2020 11:37am (44 dagar sen)

    Måste verkligen testa detta - muuuums!

  • Bim 28/05/2020 10:35pm (43 dagar sen)

    Åååh... låter ju jättesmaskens! Ska absolut testa det i helgen. Tack för receptet!

Skriv en kommentar