madeleines recept header3

Grönsaker med dipp

Skrivet av Madeleine Granberg 17.01.2020

Kategorier:

Ett lite nyttigare fredagsmysalternativ är att göra grönsaker med dipp.

För att få barnen lite mera intresserade av att äta grönsaker istället för chips till fredagsmyset så låt de vara med och skala, skära, lägga upp grönsakerna och blanda ihop dippen!

7370535B BC4F 4862 BCF6 B683400D750D Grönsaker som man kan använda är ex. morot, paprika i olika färger, gurka, cocktailtomater, blomkål. 

Dippen vi använde oss av denna gång var vanlig ”chipsdipp” i smaken ranch och den passade riktigt bra ihop med grönsakerna.

Trevlig fredag!

 


Pulled pancake

Skrivet av Madeleine Granberg 09.01.2020 | 1 kommentar(er)

 

Provade en ny variant av pannkaka förra helgen, pulled pancake. En tjock pannkaka som dras i bitar och som sedan steks på lite smör. Tummen upp tyckte kidsen!

13B1759F 8991 45DF A0A6 149EB140BECD
Servera med vispad grädde och valfri sylt.

76CFB2E5 1858 4FF4 892E CA6F0FE330CA

 Pulled pancake

2 dl vetemjöl

3 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

1,25 dl mjölk

3 äggulor

3 äggvitor

smör att steka i

Till servering: florsocker, vispad grädde och sylt

Gör så här:

Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. 

Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd försiktigt ned detta i smeten.

Smält smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad.

Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar med två gafflar. Lägg tillbaka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.

52C31900 D3AD 42EC B933 C90137C3F44D
Sikta över florsocker och det är klart att servera!


Bresaola med tryffelkräm

Skrivet av Madeleine Granberg 05.09.2019

Hej!

Snart är helgen här och då bara måste ni testa denna goda förrätt, bresaola med tryffelkräm, ruccola, parmesan och pinjenötter. 

IMG E4884

Receptet kommer från matplatsen.net

Bresaola med tryffelkräm

4 personer

4-5 skivor bresaola per person

4 msk pinjenötter 

ruccola

riven parmesan

Tryffelcreme

1 dl creme fraiche

0,5 dl majonäs

1 msk tryffelolja

salt och peppar

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till tryffelcreme. Rosta pinjenötterna.

Vid servering: Lägg upp bresaolaskivor på en tallrik, lägg på en näve ruccola, ringla över tryffelcreme och avsluta med pinjenötter och riven parmesan.

Servera med ett glas bubbel!