madeleines recept header3

Sikromsdipp med chips

Skrivet av Madeleine Granberg 15.05.2020 | 1 kommentar(er)

 

En lite lyxigare variant av chips med dipp; blanda till en sikromsdipp till chipsen!

 0F8AF485 6737 4811 861B 93D2B2A97D8E

Använd gärna herrgårdchip/lantchips som är lite crunchigare.

Har du dill hemma kan du även blanda ner lite finhackad dill.

Recept från Catarina König.

Sikromsdipp

2 dl crème fraiche

50 gram philadelphiaost

en halv rödlök

skal av en halv citron

(0,5-1 tsk finhackad dill)

salt och citronpeppar

80 gram sikrom (eller annan rom)

Till servering: en påse chips

Gör så här:

Finhacka rödlöken.

Blanda ihop crème fraiche och philadelphiaosten.

Rör ner rödlöken och citronskal, smaka av med salt och citronpeppar.

Lägg upp i ett halvdjupt fat och ställ kallt.

Vid servering; skeda upp sikrom och servera med lantchips och bubbel!


Ugnsstekt lax med vitvinssås

Skrivet av Madeleine Granberg 06.05.2020

Vill ni äta något gott i helgen skall ni testa denna saftiga ugnsstekta lax med vitvinssås! Vi åt detta för ett tag sedan och det var verkligen så gott! 
C17F6118 F55A 48B4 8BEE 0A7B255D2FFCJag serverade laxen med smörstekta grönsaker (morot, rotselleri, lök och paprika), handskalade räkor och kokt potatis. 

Ugnsstekt lax med vitvinssås

en laxsida

salt och citronpeppar

lime eller citron

smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen (med skinnet ner) på en plåt. Skär limen eller citronen i skivor och lägg ut på fisken. Krydda med salt och citronpeppar. Lägg ut några smörklickar. Baka laxen i ugnen ca 20-30 minuter, låt den inte vara för länge då blir den torr.

A3AEBE00 3AD8 4789 8A59 514D6659A56C

Vitvinssås

3 dl grädde

2 dl vitt vin

1 fiskbuljongtärning

salt och vitpeppar 

Gör så här:

Blanda ihop grädde, vitt vin och fiskbuljong, och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. 


Baileys pannacotta

Skrivet av Madeleine Granberg 29.01.2020

 

Inlägget innehåller adlinks.

Pannacotta är en klassisk dessert som är enkel att göra och kan varieras på många olika sätt. Här smaksatt med gräddlikören Baileys, som ger en lite vuxnare smak.

363BCC37 A41F 4243 83AB 4175850005FA Serveras så klart i mina favorit glas från iittala!

F3B021AA 8AF8 4706 8AE6 C329A73EB722

Receptet ger 2 desserter.

Bailyspannacotta

2 dl grädde

0,5 dl Baileys

1,5 msk socker

lite vaniljpulver

1 gelatinblad

Daim till servering

Gör så här:

Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

Häll grädde, Baileys, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp och sjud några minuter.

Krama ur vattnet ut gelatinbladet och rör ner i grädden.

Häll upp i glas och ställ i kylen. Låt stå i några timmar innan servering.

Grovhacka Daim och strö över pannacottan. 

Klart att servera!

0D93B911 EBA0 4080 B584 4D19E26FF744

 


Grönsaker med dipp

Skrivet av Madeleine Granberg 17.01.2020

Kategorier:

Ett lite nyttigare fredagsmysalternativ är att göra grönsaker med dipp.

För att få barnen lite mera intresserade av att äta grönsaker istället för chips till fredagsmyset så låt de vara med och skala, skära, lägga upp grönsakerna och blanda ihop dippen!

7370535B BC4F 4862 BCF6 B683400D750D Grönsaker som man kan använda är ex. morot, paprika i olika färger, gurka, cocktailtomater, blomkål. 

Dippen vi använde oss av denna gång var vanlig ”chipsdipp” i smaken ranch och den passade riktigt bra ihop med grönsakerna.

Trevlig fredag!

 


Pulled pancake

Skrivet av Madeleine Granberg 09.01.2020 | 1 kommentar(er)

 

Provade en ny variant av pannkaka förra helgen, pulled pancake. En tjock pannkaka som dras i bitar och som sedan steks på lite smör. Tummen upp tyckte kidsen!

13B1759F 8991 45DF A0A6 149EB140BECD
Servera med vispad grädde och valfri sylt.

76CFB2E5 1858 4FF4 892E CA6F0FE330CA

 Pulled pancake

2 dl vetemjöl

3 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

1,25 dl mjölk

3 äggulor

3 äggvitor

smör att steka i

Till servering: florsocker, vispad grädde och sylt

Gör så här:

Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. 

Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd försiktigt ned detta i smeten.

Smält smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad.

Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar med två gafflar. Lägg tillbaka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.

52C31900 D3AD 42EC B933 C90137C3F44D
Sikta över florsocker och det är klart att servera!


Bresaola med tryffelkräm

Skrivet av Madeleine Granberg 05.09.2019

Hej!

Snart är helgen här och då bara måste ni testa denna goda förrätt, bresaola med tryffelkräm, ruccola, parmesan och pinjenötter. 

IMG E4884

Receptet kommer från matplatsen.net

Bresaola med tryffelkräm

4 personer

4-5 skivor bresaola per person

4 msk pinjenötter 

ruccola

riven parmesan

Tryffelcreme

1 dl creme fraiche

0,5 dl majonäs

1 msk tryffelolja

salt och peppar

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till tryffelcreme. Rosta pinjenötterna.

Vid servering: Lägg upp bresaolaskivor på en tallrik, lägg på en näve ruccola, ringla över tryffelcreme och avsluta med pinjenötter och riven parmesan.

Servera med ett glas bubbel!