Jordgubbspaj med rabarber och mandelsmulor
Hej på er!
I väntan på sommarvärmen så får man unna sig lite gofika, som till exempel denna goda jordgubbspaj med rabarber och mandelsmul.
Jordgubbspaj med rabarber och mandelsmul
250 gram jordgubbar
250 gram rabarber
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
1 dl grovhackade mandlar eller mandelspån
Smuldeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker
1 tsk kardemumma
75 gram mandelmassa
100 gram rumsvarmt smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär jordgubbar och rabarber i bitar och lägg i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över i formen och blanda runt.
Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma i en skål. Riv mandelmassan grovt och rör ihop mandelmassan och smöret med mjölblandningen till en smulig deg.
Strö smuldegen över jordgubbarna och rabarbern, strö över de grovhackade mandlarna/mandelspån och baka i ugnen i ca 25 minuter (akta så det inte bränns).
Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass och garnera med färska jordgubbar.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar