madeleines recept header3

Jordgubbs­rulltårta

Skrivet av Madeleine Granberg 13.07.2018 | 0 Kommentarer

Rulltårta fylld med grädde, färskost och jordgubbar.

IMG 7114

Jordgubbsrulltårta
3 ägg 
1,5 dl strösocker 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
1 msk vatten 
 
Fyllning: 
250 g jordgubbar 
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker 
100 g färskost
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 250 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.  Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i smeten, tillsätt sedan vattnet.  Bred ut smeten på plåten till ett jämnt lager. 
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö över lite strösocker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna. 
 
Fyllningen: Skär jordgubbarna i små bitar. Vispa grädden och vispa sedan ihop färskosten med florsockret och vaniljsockret. Blanda samman allt och tillsätt jordgubbarna. Låt rulltårtsbotten svalna helt och bred sedan ut jordgubbsfyllningen och rulla försiktigt ihop den. 

IMG 7118

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar