madeleines recept header3

Juntalimpa

Skrivet av Madeleine Granberg 19.12.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 

Jättegod jullimpa som passar mycket bra på julbordet, gott endast med smör eller med sikrom, smetana och lök, mmmums!  Eller varför inte servera som en förrätt tillsammans med en lax- eller räkröra.

 CFCD9839 C3A0 4E15 8A94 1DE97CABD0E3

Juntalimpa 

1 liter apelsinjuice

2 paket jäst eller motsvarande mängd torrjäst

3 dl rågmjöl

2 dl vetekli

3 dl malt 

3 dl sirap

1 msk salt

10-13 dl vetemjöl 

Gör så här:

Smula ner jästen i en stor bunke, värm upp apelsinjuicen och häll över jästen, rör ihop.

Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop ordentligt, degen skall vara ganska lös så lägg inte för mycket vetemjöl.

Låt degen jäsa 1,5 timme.

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj tre avlånga formar med smör och fördela degen i formarna.

Grädda limporna i ca 1,5 timme. Efter ca 1 timme pensla limporna med sirap.

Låt svalna innan de skärs upp.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar