madeleines recept header3

Key lime pie

Skrivet av Madeleine Granberg 13.05.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Inlägget innehåller adlinks.

Det var sedan jag bakade något men helgen som var bakade jag faktiskt en key lime pie. Supergott blev det och det är verkligen en enkel paj att göra!

7505556F 48DC 4586 A624 ED820C4D55CA 

Pajen serverades på mina nya fina tallrikar från Rörstrands, Mon Amie. Så fint mönster, perfekt till sommaren!

Om det är något jag gillar så är det porslin, glas och grejer till köket! :) Tallrikarna beställdes härifrån —-> adlink. 

Key lime pie

Pajbotten

125 gram smör

200 gram digestivekex

Fyllning

5 äggulor

1 burk kondenserad mjölk (400 gram)

2 msk finrivet limeskal

1 dl färskpressad limejuice

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Krossa kexen fint, gärna med matberedare eller mixer.

Rör ihop kaksmulorna med det smälta smöret.

Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm).

Grädda i ugnen ca 10 minuter.

Sänk temperaturen i ugnen till 150 grader.

Rör ihop äggulorna med den kondenserade mjölken, limeskal och limejuice.

Häll smeten i formen och baka i ugn 10 minuter.

Låt kakan svalna och ställ sedan pajen i kylen minst 3 timmar.

Servera pajen med vispad grädde.

F6485955 4BDE 47B5 8719 25D1A1D6B33B

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar