madeleines recept header3

Kikärtsbiffar med mangosås

Skrivet av Madeleine Granberg 06.04.2020 | 0 Kommentarer

 

Vill ni äta något vegetariskt till middag idag så rekommenderar jag dessa kikärtsbiffar med mangosås.

4C62A19F 091C 4686 84A9 56E87AA35379
Receptet kommer från Jennie Walldén och hon serverar biffarna med en spenatsallad men jag valde att göra en varm bulgursallad istället.

Kikärtsbiffar med mangosås

 2 förpackningar kikärtor (á 400 gram)

1 ägg

1,5 dl majsstärkelse

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 tsk färsk ingefära, finhackad

1 msk curry

salt och peppar

3 dl panko

olivolja eller vanlig olja att steka i

Mangosås

2,5 dl matyoghurt (eller gräddfil/crème fraîche) 

 4 msk mango chutney

Gör så här:

Mosa kikärterna och lägg i en bunke med resten av ingredienserna förutom panko.

Rör om ordentligt och forma till biffar.

Vänd biffarna panko och stek i generöst med olja tills de blir frasiga och gyllene.

Blanda ihop matlagningsyoghurt med mango chutney.

Varm bulgursallad

Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala och hacka valfria grönsaker (jag använde gul lök, vitlök, rödkål, morot och aubergine). Stek grönsakerna i olja, krydda med salt och peppar.

Blanda ihop bulguren med grönsakerna, låt fräsa ihop en stund.

Servera kikärtsbiffarna med mangosåsen och den varma bulgursalladen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar