madeleines recept header3

Kladdkakemuffins

Skrivet av Madeleine 03.06.2018 | 0 Kommentarer

Hej på er!

Hoppas ni alla har haft en fin helg, det har jag haft! Här har det varit superfint väder, vi har ätit både frukost och middag ute på altanen. Så skönt!

IMG 6215

Bakade ingenting i helgen, men hittade till min lycka kladdkakemuffins i frysen som jag dekorerade med grädde och jordgubbar.

Receptet är från Leila.

Du behöver:

1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering

 Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och färska bär.

IMG 6233Avnjöts såklart ute på altanen i solen!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar