madeleines recept header3

Kyckling i café de Parissås

Skrivet av Madeleine Granberg 29.03.2020 | 1 Kommentarer

 

Till middag i lördags gjorde jag denna kyckling i smakrik café de Parissås som vi åt tillsammans med råstekt potatis.

Hur gott som helst, testa du med!

27A1C6AC 3FF2 4234 BDB8 D659F105D6F1
 

Kyckling i café de Parissås

ca 700 gram kycklingfilé eller lårfilé

3 vitlöksklyftor

1 dl finhackad persilja

50 gram kallt smör

1 äggula

1 msk tomatpure

2 msk mango chutney

1 krm cayennepeppar

salt 

3 dl grädde

Gör så här:

Börja med att göra ett kryddsmör: lägg vitlök och persilja i en matberedare och kör runt en stund.

Lägg i smöret, äggula, tomatpure, mango chutney, cayennepeppar och salt. Kör tills du har ett kryddsmör.

Häll grädden i en liten kastrull och lägg i kryddsmöret. Låt det smälta ihop och bli varmt.

Salta och peppra kycklingen och stek i smör i en stekpanna tills den är genomstekt.

Häll såsen över kycklingen och servera med råstekt potatis.

 CE1AC8BE FB9A 4322 AE69 59140CF7F1E7

Råstekt potatis

potatis

salt  och peppar

smör och olja att steka i

(vitlök)

Gör så här:

Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Skölj potatisen (så stärkelsen försvinner) och låt den torka.

Stek sedan potatisen i smör och olja tills den fått fin färg och är mjuk, krydda med salt och peppar (och vitlök).

Alternativt kan man lägga in den i ugnen efter stekningen och låt den bli mjuk där (175 grader), gör man en större mängder är det enklare.

 

Kommentarer

  • Desirée 03/04/2020 12:24pm (2 månader sen)

    Tack, låter jättegott! Det blir vår middag i dag.

    • Madeleine Granberg 03/04/2020 4:24pm (2 månader sen)

      Hoppas det smakade bra! Trevlig helg!

Skriv en kommentar