madeleines recept header3

Kyckling tikka masala

Skrivet av Madeleine Granberg 17.05.2020 | 1 Kommentarer

 

Hej på er! 

Chicken tikka masala är en riktig favorit. Var till Goa, Indien 2006 och förälskade mig då verkligen i indisk mat. 

 I indisk mat är det mycket kryddor men i detta recept används en indisk kryddblandning; garam masala som är en blandning  av bland annat spiskummin, koriander, kardemumma och kanel, vilket gör det lite enklare.

Tips! Använd lite mindre sambal oelek så gillar även kidsen denna rätt!
0F039879 0BFF 4237 B880 609EB1A7EC49

Vi åt det tillsammans med basmatiris, en typ av raita och chapatibröd.

Kyckling tikka masala

500 gram kyckling

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2-3 tsk garam masala

0,5 tsk gurkmeja

1 msk riven färsk ingefära

3-4 msk tomatpure

0,5-1 tsk sambal oelek

3 dl grädde

salt och peppar

smör och olja att steka i

Gör så här:

 Skär kycklingen i bitar och bryn i smör.

Skala och hacka lök och vitlök och låt steka med kycklingen.

Krydda med garam masala, gurkmeja, ingefära, tomatpure och sambal oelek tillsammans med lite olja. Låt fräsa en stund.

Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.

Låt småputtra ca 10 minuter.

Chapatibröd

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 tsk olja

ca 2 dl ljummet vatten

olja till stekning

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en smidig deg.

Dela degen i 10 delar (eller färre om du vill ha större bröd).

Kavla ut till tunna runda bröd på mjölad bänk.

Stek dem 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna.

Bröden ska få fina bruna fläckar på båda sidor.

 

Kommentarer

  • Hopihopi 21/05/2020 10:56am (5 månader sen)

    Jag har också varit till Goa och förälskat mig i indisk mat. Nu äter vi indiskt åtminstone en gång i veckan. Tack för recept på chapati, jag ska testa. Jag har lagat naan hemma, men inte chapati

Skriv en kommentar