madeleines recept header3

Matvetesallad med rostad morot och fetaost

Skrivet av Madeleine Granberg 07.05.2019 | 0 Kommentarer

Hej! 

Denna matvetesallad med rostad morot och fetaost är god som den är men passar även mycket bra som ett tillbehör till grillat.

IMG 2339

Matvetesallad med rostad morot och fetaost

matvete för 4 personer

4-5 stora morötter

ca 150 gram fetaost

1 liten rödlök

0,5 citron

olivolja, salt, peppar, timjan

ruccola

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna i stavar, lägg på en plåt och krydda med olivolja, salt, peppar och timjan. Rosta i ugn ca 20-30 minuter.

 Koka matvete enligt anvisningarna (gärna i buljong).

Blanda det varma matvetet med olivolja, citronsaft och finhackad rödlök. Blanda ner morötterna och smula ner fetaosten. 

Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med ruccola.

IMG 2341

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar