madeleines recept header3

Nyttig pepparkaksgranola

Skrivet av Madeleine Granberg 08.12.2019 | 1 Kommentarer

 

Mumsig granola med smak av pepparkakor till julens alla frukostar!
7A4AE8DD 7BA5 47E6 B062 DA536F1E5EE2

Gott med naturell yoghurt och hallon. 

Om man vill kan man även lägga till 1 dl mandel och 1 dl hasselnötter, men jag hoppade över nötterna denna gång eftersom vi har allergiker i familjen.

Nyttig pepparkaksgranola

5 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 dl solroskärnor

(1 dl mandel och 1 dl hasselnötter)

0,5 dl linfrön

2 msk pepparkakskrydda

0,5 tsk salt

0,5 dl kokosolja

1 dl vatten

3 msk honung

1,5 dl finhackade russin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop de torra ingredienserna utom russinen i en burk.

Värm upp vatten och blanda ner kokosolja och honung så det löses upp.

Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ihop.

Lägg ut på en plåt och laga i ugn i ca 20 minuter. Rör om flera gånger under tiden så att det inte bränns.

Sänk sedan temperaturen till 75 grader och tillaga ytterligare 20 minuter (kom ihåg att röra runt under tiden).

När granolan svalnat blanda ner russin och förvara sedan i glasburk!

Kommentarer

  • Sandra 08/12/2019 8:59pm (9 månader sen)

    Nice! Det där ska jag gå ner och fixa åt mig när barnen har somnat 😎

Skriv en kommentar