Påskbakelse
Dom här påskbakelserna är en riktig klassiker i påsktider!
Supersaftig rulltårta med hallon tillsammans med vispad grädde och persikohalvor.
Recept från Fredriks fika.
Påskbakelse
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
Fyllning: ca 2 dl hallonsylt
persikohalvor
vispad grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med mjölken.
Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
Strö socker över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret.
Bred på hallonsylt och rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspapperet.
Låt rulltårtan svalna.
Skär bitar av rulltårtan och lägg på högkant. Spritsa på grädde och lägg på en persikohalva.
Klart att servera!
Fågelbon
Lättlagat påskgodis med choklad, cornflakes och chokladägg som barnen själva enkelt kan göra.
Fågelbon
200 gram mörk choklad
3-4 dl cornflakes
chokladägg
Gör så här:
Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Rör ner cornflakesen och fördela blandningen i muffinsformar, forma till små "bon"
Lägg på chokladägg på varje "bo" och låt stelna i kylen.