madeleines recept header3

Ugnspannkaka med potatis och bacon

Skrivet av Madeleine Granberg 23.03.2020 | 1 kommentar(er)

 

Matigare ugnspannkaka med potatis och bacon.

B69E7885 B38F 4515 9F0D DCE014E49AEASom raggmunk fast enklare att göra då den tillagas i ugnen.   

BC84F010 98B3 4745 9225 F3838A4EFD02Gott att servera med lingonsylt, rivna morötter och gröna ärter.  

Ugnspannkaka med potatis och bacon

25 g smör

4 dl vetemjöl

7 dl mjölk

3 ägg

0,5 tsk salt

3 potatisar 

1 paket bacon

Gör så här:

Smält smöret.

Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.

Knäck i äggen och tillsätt salt och det smälta smöret, vispa ihop.

Skala potatisen och riv ner i smeten. 

Häll smeten i långpannan och lägg baconskivor ovanpå, dela baconskivorna en gång för att få det jämnt över hela.

Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills pannkakan har fått fin färg och stannat helt.

Servera med lingonsylt och riven morot. 


Fransk potatissallad

Skrivet av Madeleine Granberg 01.07.2018

 Hej,

Äntligen har min semester börjat! Känns nästan overkligt att få vara ledig i 4 veckor, så skönt det skall bli. Vi skall spendera tid ute i skärgården men även försöka få till en trip både till Helsingfors och Stockholm. Och såklart blogga om en massa härliga sommarrecept!

Vad skall ni göra på semester? Berätta gärna :)

IMG 6828

Till middag idag blev det grillad kyckling och till den gjorde jag en riktigt god potatissallad. Potatissalladen blev riktigt lyckad så jag tänkte bjussa på receptet. 

Fransk potatissallad

nypotatis

rödlök

rädisor

ruccola

Dressing

1 dl olivolja

2 msk honung

2 msk dijonsenap

3 msk vinäger

salt och peppar

Gör så här:

Tvätta potatisen och koka den mjuk. Blanda ihop dressingen. Skär grönsakerna i mindre bitar.

När potatisen är klar, skär den i mindre bitar (när den fortfarande är varm- var försiktig) och blanda med dressingen och grönsakerna.

 IMG 6837

Rädisorna och rucolan har vi själva odlat, då smakar det extra gott.