madeleines recept header3

Rimbobullar med rabarber

Skrivet av Madeleine Granberg 03.06.2020 | 1 Kommentarer

 

Igår bakade jag rimbobullar med rabarber, så galet goda!!!

D3F4D19D EE27 4347 B868 411058D60630

Rimbobullar är en riktig favorit som påminner lite om små wienerbröd.

3E62B18E 8D95 4995 B343 DD77298D777C

Rimbobullar med rabarber

ca 20 stycken

25 gram jäst

2 dl kall mjölk

2 msk socker

0,5 tsk salt

6 dl vetemjöl

175 gram rumsvarmt smör

Fyllning:

100 gram rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 rabarber

Till pensling: 1 ägg

Glasyr:

1 dl florsocker

1 msk vatten

Gör så här:

 Rör ut jästen i den kalla mjölken. Ta i socker och salt. Rör ner det mesta av mjölet och tillsätt smöret lite i gången.

Arbeta ihop till en smidig deg (jag använde degkrokarna på elvispen).

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Skär rabarbern i små bitar.

Kavla ut degen till ca 32x40 cm. Skär ut ca 20 rutor (8x8 cm).

Lägg en klick fyllning och några rabarberbitar på varje ruta.

Nyp samman hörnen över fyllningen så att du får små knyten.

Lätt bullarna i pappersformar.

Låt jäsa under duk ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla bullarna med lättvispat ägg.

Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 8 minuter och låt bullarna svalna.

Rör ihop florsocker och vatten, ringa glasyren på bullarna.

D843CFDB 6DF6 4A14 9F42 01A9120C4B2A

Smakade bra på kaffepausen idag. 

Kommentarer

  • Inger Stäring 04/06/2020 4:54pm (36 dagar sen)

    Ska bullarna bakas i varmluftsugn?





    • Madeleine Granberg 05/06/2020 1:03pm (35 dagar sen)

      Jag använde vanlig värme!

Skriv en kommentar