madeleines recept header3

Matvetesallad med rostad morot och fetaost

Skrivet av Madeleine Granberg 07.05.2019

Hej! 

Denna matvetesallad med rostad morot och fetaost är god som den är men passar även mycket bra som ett tillbehör till grillat.

IMG 2339

Matvetesallad med rostad morot och fetaost

matvete för 4 personer

4-5 stora morötter

ca 150 gram fetaost

1 liten rödlök

0,5 citron

olivolja, salt, peppar, timjan

ruccola

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna i stavar, lägg på en plåt och krydda med olivolja, salt, peppar och timjan. Rosta i ugn ca 20-30 minuter.

 Koka matvete enligt anvisningarna (gärna i buljong).

Blanda det varma matvetet med olivolja, citronsaft och finhackad rödlök. Blanda ner morötterna och smula ner fetaosten. 

Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med ruccola.

IMG 2341

 


Tonfiskröra

Skrivet av Madeleine Granberg 25.04.2019

Hej!

Nu när det börjar bli varmare ute är det gott med sallad till lunch eller middag. Denna tonfiskröra passar bra i en sallad, men är även god till bakad potatis eller som fyllning i en baguette.

IMG 2162

Tonfiskröra

2 burkar tonfisk i olja

1 liten rödlök

0,5 dl creme fraiche

0,5 dl majonäs

en liten knippe färsk dill

citronpeppar

Gör så här: 

Låt tonfisken rinna av i ett durkslag. Finhacka rödlök och dill.

Blanda ihop tonfisk, rödlök, dill, majonnäs och crème fraiche i en burk och smaka av med citronpeppar.

Låt stå en stund i kylen innan servering.


Fransk potatissallad

Skrivet av Madeleine Granberg 01.07.2018

 Hej,

Äntligen har min semester börjat! Känns nästan overkligt att få vara ledig i 4 veckor, så skönt det skall bli. Vi skall spendera tid ute i skärgården men även försöka få till en trip både till Helsingfors och Stockholm. Och såklart blogga om en massa härliga sommarrecept!

Vad skall ni göra på semester? Berätta gärna :)

IMG 6828

Till middag idag blev det grillad kyckling och till den gjorde jag en riktigt god potatissallad. Potatissalladen blev riktigt lyckad så jag tänkte bjussa på receptet. 

Fransk potatissallad

nypotatis

rödlök

rädisor

ruccola

Dressing

1 dl olivolja

2 msk honung

2 msk dijonsenap

3 msk vinäger

salt och peppar

Gör så här:

Tvätta potatisen och koka den mjuk. Blanda ihop dressingen. Skär grönsakerna i mindre bitar.

När potatisen är klar, skär den i mindre bitar (när den fortfarande är varm- var försiktig) och blanda med dressingen och grönsakerna.

 IMG 6837

Rädisorna och rucolan har vi själva odlat, då smakar det extra gott.