madeleines recept header3

Sikromsdipp med chips

Skrivet av Madeleine Granberg 15.05.2020 | 1 Kommentarer

 

En lite lyxigare variant av chips med dipp; blanda till en sikromsdipp till chipsen!

 0F8AF485 6737 4811 861B 93D2B2A97D8E

Använd gärna herrgårdchip/lantchips som är lite crunchigare.

Har du dill hemma kan du även blanda ner lite finhackad dill.

Recept från Catarina König.

Sikromsdipp

2 dl crème fraiche

50 gram philadelphiaost

en halv rödlök

skal av en halv citron

(0,5-1 tsk finhackad dill)

salt och citronpeppar

80 gram sikrom (eller annan rom)

Till servering: en påse chips

Gör så här:

Finhacka rödlöken.

Blanda ihop crème fraiche och philadelphiaosten.

Rör ner rödlöken och citronskal, smaka av med salt och citronpeppar.

Lägg upp i ett halvdjupt fat och ställ kallt.

Vid servering; skeda upp sikrom och servera med lantchips och bubbel!

Kommentarer

  • Caroline 15/05/2020 2:47pm (5 månader sen)

    Men ÅH så gott det där såg ut. Mums!

Skriv en kommentar