madeleines recept header3

Tigerkaka

Skrivet av Madeleine Granberg 24.09.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

 

Saftig tigerkaka med smak av vanilj, kakao och kaffe.

 A634532D A711 447F A57C 086D152ABE34

Tigerkaka

200 gram rumsvarmt smör

3 dl socker

3 ägg

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 dl grädde

Till chokladsmeten:

2 msk kakao

2 msk starkt kaffe

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en form (ca 1,5-2 liter).

Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten tillsammans med grädden. Rör ihop till en jämn smet.

Häll hälften av smeten i en annan skål och blanda med kakao och kaffe.

Varva båda smeterna i formen, börja med den ljusa och sen den mörka, avsluta med att dra med en kniv så det blir ett vackert mönster.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Kakan skall vara torr, lägg över aluminiumfolie om kakan börjar bli för mörk innan den är klar.

Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp på fat.

DE1445BF 8013 46FA 82BE D0B068027D80 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar