madeleines recept header3

Ugnspannkaka med potatis och bacon

Skrivet av Madeleine Granberg 23.03.2020 | 1 Kommentarer

 

Matigare ugnspannkaka med potatis och bacon.

B69E7885 B38F 4515 9F0D DCE014E49AEASom raggmunk fast enklare att göra då den tillagas i ugnen.   

BC84F010 98B3 4745 9225 F3838A4EFD02Gott att servera med lingonsylt, rivna morötter och gröna ärter.  

Ugnspannkaka med potatis och bacon

25 g smör

4 dl vetemjöl

7 dl mjölk

3 ägg

0,5 tsk salt

3 potatisar 

1 paket bacon

Gör så här:

Smält smöret.

Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.

Knäck i äggen och tillsätt salt och det smälta smöret, vispa ihop.

Skala potatisen och riv ner i smeten. 

Häll smeten i långpannan och lägg baconskivor ovanpå, dela baconskivorna en gång för att få det jämnt över hela.

Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills pannkakan har fått fin färg och stannat helt.

Servera med lingonsylt och riven morot. 

Kommentarer

  • Bibbi 24/03/2020 11:13pm (13 dagar sen)

    Tack

    • Madeleine Granberg 26/03/2020 3:00pm (11 dagar sen)

      Varsågod! Hoppas det skall smaka :)

Skriv en kommentar