Vegetarisk lasagne
Hej måndag!
Hoppas ni haft en fin helg! Har ni ätit något gott?
Denna vegetariska lasagne med massa ost lagade jag härom veckan och den blev supergod! Alla gillade den. Jag använde mig av färska lasagneplattor men man kan även använda hårda, då behöver lasagnen vara inne lite längre i ugnen.
Vegetarisk lasagne
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 tsk torkad basilika
1 krm torkad oregano
1 krm torkad timjan
2 burkar krossade tomater
salt och svartpeppar
Ostfyllning
250 gram spenat, färsk eller fryst
smör att steka i
salt och vitpeppar
200 gram champinjoner
1 röd lök
250 gram kesella eller kvarg
250 gram ricotta
200 gram lasagneplattor, färska
Riven ost
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm ugnen till 200 grader. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk.
Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella och ricotta. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
Varva tomatsås, ostfyllning och lasagneplattor i en smord form. Avsluta med riven ost.
Baka i ugnen ca 20–25 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar