Viltragu med pasta
Smakrik viltragu som serveras med färsk pasta!
Passar perfekt till lördagsmiddag! Jag gjorde ragun i min crock-pot men har man ingen går det ju givetvis bra att göra den på spisen i en vanlig kastrull eller gjutjärnsgryta.
Ragu av vilt
ca 1 kg stek av vilt, ex rådjur, hjort eller älg
smör att steka i
salt och peppar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin (gärna italienskt)
2 morötter
2 små palsternackor
2 msk tomatpuré
1 köttbuljong eller 1 msk kalvfond
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
vatten
salt och peppar
Gör så här:
Skär köttet i mindre grytbitar.
Bryn köttbitarna i smör med salt och peppar och lägg åt sidan.
Skala och hacka lök och vitlök, fräs mjukt i smör.
Lägg ner kött och lök i grytan, häll på vinet.
Skala och hacka morot och palsternacka i små bitar och lägg ner i grytan.
Lägg även ner buljong/fond, krossade tomater, tomatpuré och timjan.
Häll på lite vatten, använder du en crock-pot behövs ej mycket vatten (då vätskan ej kokar bort) men kokar du på spisen behövs det lite mera så ragun ej blir torr.
Låt grytan småputtra på hela dagen, häll på mer vatten om så behövs.
Servera ragun med färsk tagliatellepasta.
***
Dag 2 åt vi ragun med stekt gnocci och mozzarellasallad, hur gott som helst det med!
Trevlig helg!