madeleines recept header3

Yoghurtlimpa

Skrivet av Madeleine Granberg 08.04.2019 | 0 Kommentarer

Hej på er! 

Inventerade kylen och skafferiet i helgen och konstaterade att det fanns en naturell yogurt och mjöl med utgånget datum som behövde räddas. Resultatet blev denna yogurtlimpa! Jag gjorde en naturell och en med russin.

Detta bröd klarar alla av att göra, ingen knådning och jästider bara att röra ihop. IMG 1880

Yoghurtlimpa

3 dl vetemjöl

2 dl rågmjöl

2 dl havregryn

2 tsk soda

1 tsk salt

5 dl naturell yoghurt

1 dl mörk sirap

Ev. 1 dl russin 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner den naturella yoghurten och sirapen. Rör ihop till en jämn kletig smet.

Fördela smeten i en bakplåtsklädd brödform (1,5 liters) och strö över lite vetemjöl.

Baka mitt i ugnen i ca 50 minuter. (TIPS! Blir brödet väldigt mörkt kan man lägga på ett folie.)

Låt brödet svalna invirat i en kökshandduk innan det skivas upp.

IMG 1886

Så gott med massa smör och ålands specialost (bästa osten!!).

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar