madeleines recept header3

Zucchinikaka

Skrivet av Madeleine Granberg 05.07.2018 | 0 Kommentarer

Denna kaka var helt underbart saftig och god. 

IMG 7009

Zucchinikaka
1 msk smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl matolja
2 dl riven zucchini

Frosting:
50 g rumsvarm färskost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och bröa en avlång form. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. 

IMG 6977

Riv zucchinin, krama ur vätskan och mät upp 2 dl.
Blanda i matoljan i äggvispet, vispa därefter i mjölblandningen och avsluta med att vända ner zucchini. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Känn med en stick att den kommer ur torr. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen. Vispa samman färskost, smör och florsocker med en elvisp. Bred frostingen över hela kakan.

IMG 6994 

 Recept från Fredriks fika.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar