Zucchinikaka
Denna kaka var helt underbart saftig och god.
Zucchinikaka
1 msk smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl matolja
2 dl riven zucchini
Frosting:
50 g rumsvarm färskost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och bröa en avlång form. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Riv zucchinin, krama ur vätskan och mät upp 2 dl.
Blanda i matoljan i äggvispet, vispa därefter i mjölblandningen och avsluta med att vända ner zucchini. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Känn med en stick att den kommer ur torr. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen. Vispa samman färskost, smör och florsocker med en elvisp. Bred frostingen över hela kakan.
Recept från Fredriks fika.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar