att ha ett dagisbarn.

onsdag 13 september 2017 - 14:00 | 5 Kommentarer

DSC 3273

Att jag har börjat jobba betyder hos oss att Melker börjat på dagis. 115 timmar per månad och en helt ny värld för oss båda. Någon annan som lagar hans lunch, hjälper med vantar och dragkedjor, leker, lyssnar och finns där när han behöver det. Och lär honom helt nya saker. Konstigt, svårt och ovant. Främst för mig som blivit van med att ha koll på exakt allt. Förstås också kämpigt för honom som inte vetat om något annat än att vara hemma med mig. I början grät han från att han vaknade tills att jag stängde dagisdörren och blev ledsen så fort han hörde ordet dagis. Då kändes det inte så motiverande att gå till grannbyggnaden och jobba med andra barn. Nu är det ändå bättre, vi kan prata om det och imorse sprang han före mig till cykeln när vi skulle åka. Vi vänjer oss. 

 

Jag såg att det diskuterades ivrigt i en mammagrupp på facebook om vad man egentligen behöver på dagis och tänkte därför visa vad som fanns på vår checklista. En lista som jag för övrigt jobbade på parallellt med listan på vad vi behövde fixa inför bröllopet och listan med saker jag behövde skaffa inför jobbstarten. Jag är lite förvånad att jag lyckades skaffa skor och kläder åt någon av oss. Det var lite stressigt där en tid. 

Collage Fotor Fotor

Det mesta hade vi från tidigare men en del måste köpas nytt. Som regnhalaren med fleecefoder. Efter att ha jobbat ett år på dagis insåg jag hur smidigt det är att inte behöva dra regnkläder ovanpå tjocka vinterkläder. Väldigt praktiskt när gården mest bestod av vatten och is från november till april. Skalkläder köpta via facebookloppis, bästa fleecen från Polarn och pyret och tumvantar från Kappahl. Dagispersonalen önskade att barnen inte har fingervantar och jag förstår dem innerligt. Innetossor blev ett par med hajar från slipstop.fi. Främst för att de är tunna och lätta att dra på men alla roliga mönster är förstås ett plus. Och så en ryggsäck från Lager 157. Bara för att jag är svag för bruna läderdetaljer. 

Jag tror att vi har det ganska på raden nu. Eller jag är lite osäker på om vi ska köpa en till vinteråkpåse. Två dagar i veckan sover han i vagnen vid dagis och det skulle vara skönt att veta att han har det varmt och mysigt oavsett väder.  

För ja, det blir ju vinter också. Tipsa gärna redan nu om varma men smidiga vinterhandskar. Det är ett område jag har dålig koll på. 

Kategorier:

Melker Melkers garderob

5

Kommentarer

 • Erica

  13.09.2017 20:13 (2 månader sen)

  Va kul att det redan går bättre på dagis. Vår son började på dagis som 1,5 åring förra vintern o ha älskat det sen första stund, superskönt för oss, men kan tänka mej hur jobbigt det är att lämna ett barn som bara gråter och är ledsen. Gällande vinterhandskar så hade vi ReimaTec (tjockaste modellen) redan förra året, fungerade bra och höll fingrarna varma, så de kan jag rekommendera.


 • K

  13.09.2017 21:47 (2 månader sen)

  Efter att ha provat många olika modeller och prisklasser åt våra pojkar så tycker jag dehär vinterhanskarna är bäst! Ull inuti så händerna hålls varma å torra. Speciellt bra då de är så lätta att dra på ovanpå halaren. Dagispersonalen har också tyckt de varit bra. Brukar köpa dem på Prisma ca.14-16€ kostar de. https://www.pientenparhaaksi.fi/product_details.php?p=488


 • A-L

  16.09.2017 22:43 (2 månader sen)

  Prisma har bra vinterhandskar som är varma och torkar snabbt om de blir blöta. Händerna hålls torra då de inte är för täta som många dyrare märkesvantar är, dessutom får du dem för under en tia.


 • Språknörden

  25.10.2017 16:19 (26 dagar sen)

  Tack för att du skriver regnkläder och inte kurakläder :)

  • Marie Håkans

   28.10.2017 13:27 (23 dagar sen)

   Haha, det där är precis en sådan sak jag själv skulle kunna störa mig på! Men jo, jag säger inte kura heller så därför är det naturligt :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.