att ha flyttat in.

måndag 12 juni 2017 - 12:58 | 4 Kommentarer

IMG 4984

 

Att flytta in i huset kan vara det största antiklimax jag varit med om. I snart ett år har det här varit min målbild och allt i mitt liv har kretsat kring byggande, inredning och akutlösningar. Och säkert hundra liter målarfärg. På vardagarna koordinerade vi byggandet från stan, körde ut material och målade tak- och väggpanel. Helgerna handlade om att få så mycket som möjligt gjort under de timmar Melker sover på dagen. In med en mikropizza, ut med barnet i vagnen och sedan 14 saker på to-do listan. Barnvakter är minst lika viktiga som elektriker och vvs-installatörer om ni frågar mig. Och vi har haft de bästa. Vi har både fått och anlitat mycket bygghjälp men ändå tror jag inte att någon som inte varit i samma situation kan förstå hur mycket energi det tar. I påskhelgen när vi hämtade 500 meter lister i full snöstorm och jag visste att de skulle målas två varv, då gav jag nästan upp. Men så kom våra familjer till undsättning, jag och Andreas lyckades väldigt bra med en tapet och det kändes möjligt att ro projektet i land igen. 

 

IMG 5138

Och nu har vi bott här i en månad. Den vanligaste frågan är hur känns det. Det känns bra, lite overkligt men ändå självklart. Den första veckan var jag dock tveksam, Melker ville åka hem och jag hade noll motivation för att inreda och plocka upp saker. Första helgen efter flytten åkte jag och Andreas till Umeå. Lite underligt kanske att åka bort när vi äntligen var på plats, men ett otroligt bra beslut. Hem kom jag med ny inspiration, vårkänslor och en beställd soffa. Då märkte jag också att det faktiskt kändes som att komma hem. Att städa ur lägenheten (som nu är såld!) var inte så dramatiskt som jag tänkt och det kändes mest skönt att få ett avslut på hela försäljnings- och flyttrumban.

 

IMG 5211

En hel del har vi förstås kvar att fixa ännu. Hyllor, gardiner, tavlor och ja, terrasser, gräsmatta och en hel trädgård. Men det får ta sin tid. Vi bor ju här nu. 

 

Kategorier:

Husbygge

4

Kommentarer

 • Charlotte Ström

  12.06.2017 18:33 (6 månader sen)

  Så fint ni har det! =)


 • Frizz

  30.06.2017 09:31 (6 månader sen)

  Vad har ni för tak och golv i köket? Golv i tv-hörnan? Ska också bestämma sånt snart till vårt nybygge och det är så svååårt, vill gärna veta hur andra resonerat (vill också ha ljust köksgolv men sambon är tveksam)

  • Marie Håkans

   02.07.2017 22:21 (5 månader sen)

   Golvet (som är samma i de rum du frågade om) är ett parkettgolv med furuyta. Som ett riktigt trägolv, men i klickversion, plus att det fungerar med golvvärme som vi har. Vi beställde golvet från Sverige och är jättenöjda. Det är mjukt och känsligt för hack, men superskönt och varmt att gå på. Färgen tror jag inte gör så stor skillnad egentligen. Visst syns fläckar, men på mörka golv så syns damm igen mera :) Taket är en träpanel från Svarvars. Lycka till med bygget!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.