det här med att gifta sig.

onsdag 20 januari 2016 - 10:29 | 6 Kommentarer

Jag känner att jag borde delta i bröllopshysterin som råder just nu. Eller hysteri är egentligen helt fel uttryck, då det hittills är främst de med en mer avslappnad inställning till giftermål som har delat med sig av sina erfarenheter och drömmar. Pernilla som gifte sig en vardag vid magistraten, Karolina som kan tänka sig att vigas barfota på en strand och Amanda och Malin som visserligen hade kyrkbröllop och fest, men på den tiden när sociala medier knappt fanns och du inte hade tillgång till en oändlig mängd inspirationsbilder på pinterest. Kärleksfulla beskrivningar allihopa och superintressant att ta del av hur folk tänker kring just sin stora dag. För den är väl bara ens egen, eller?

0bda191ea85a88fd14864ed0b3b92bef

 

Jag drömmer om en stor fest. Kyrka, vit klänning, matchande brudtärnor, fotograf hela dagen, band, toastisar, skumppa, skratt, tal, dans och program. En genomgående stil och massor med dekorationer, ljus, pompoms, skyltar, blommor och små vackra saker. Avslappnat, kärleksfullt, bohemiskt och romantiskt. Absolut inte stelt och lyxigt. Alltså superplanerat in i minsta lilla girlang men med ett sken av att inte vara det. Ni hör ju att jag kommer bli utbränd innan vi ens valt festplats.

 

fd3f28c1f6edbdb5ab847cba144f55b4

 

Vi ja, det här gäller förstås inte bara mig. Jag råkar vara förlovad med en man som också älskar att ordna fest och att stå i centrum, men han är lite mera koncentrerad på att musiken och maten ska vara bra, än att blommorna ska matcha programbladet. Men han vet att pynt gör mig glad och han vet också hur stressad jag blir när det inte blir som min vision. Och det vet jag också, vilket har lett till att bröllopsplanering är lite kombinerat med ångest för mig. Det känns som ett så enormt projekt att jag hellre skjuter upp det än börjar fundera på färgtema. Så borde det ju förstås inte vara, men jag vet samtidigt att ett litet familjebröllop inte är något alternativ för oss, för jag tror vi skulle ångra oss i slutändan. Så jag väntar på att inspirationen och den perfekta tidpunkten ska infinna sig. Kanske när Melker är lite äldre, när vi byggt ett hus eller så mitt i allting. För det är ju trots allt en dag jag verkligen ser fram emot. 

 

cad5dce9b348e5cd33dcff3558c3

Under tiden sparar jag fler bilder i min bröllopsmapp och bygger vidare på visionenSamtidigt undrar jag vad som skulle vara min vision om jag inte visste om allt som de sociala medierna visat åt mig. Hur vårt bröllop hade sett ut 2005. Paradoxalt nog så tror jag att det var lättare att ha en egen stil då när du inte visste om alla stilar man kan ha. 

 

bild 1,  bild 2, bild 3 

 

 

 

Kategorier:

Livet är en fest

6

Kommentarer

 • Sara

  20.01.2016 11:26 (2 år sen)

  Ååh ja sir redan framemot ert bröllop! :D bara ja int måst håll na tal...;)

  • Marie Håkans

   20.01.2016 14:39 (2 år sen)

   Haha, vad bra! Nej! Ingen ska behöva göra något de inte är bekväma med! Gäller också eventuella möhippor och bröllopslekar ;)


 • Pernilla Bergman

  20.01.2016 13:01 (2 år sen)

  Låter som ett fint bröllop :) Huvudsaken att man gör det man själv vill och drömmer om, och det är ju roligt att ni båda tycker om att ordna fester.

  • Marie Håkans

   20.01.2016 14:43 (2 år sen)

   Jo så är det, och det är ju det fina med att det finns många olika varianter på bröllop. Jo, min sambo har planerat sin 30-årsfest i flera år redan, så där är vi ganska lika :)


 • Jannike

  20.01.2016 18:51 (2 år sen)

  Låter härligt :) Och roligt att du skriver ett inlägg som "går emot" de andra men på ett positivt sätt. :) Ses imorgon. Kram


 • Emilia

  20.01.2016 23:15 (2 år sen)

  Nämen EXAKT sådär är det ju! Men himla kul skulle det vara ändå :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.