onsdag 13 september 2017 - 14:00

att ha ett dagisbarn.

DSC 3273

Att jag har börjat jobba betyder hos oss att Melker börjat på dagis. 115 timmar per månad och en helt ny värld för oss båda. Någon annan som lagar hans lunch, hjälper med vantar och dragkedjor, leker, lyssnar och finns där när han behöver det. Och lär honom helt nya saker. Konstigt, svårt och ovant. Främst för mig som blivit van med att ha koll på exakt allt. Förstås också kämpigt för honom som inte vetat om något annat än att vara hemma med mig. I början grät han från att han vaknade tills att jag stängde dagisdörren och blev ledsen så fort han hörde ordet dagis. Då kändes det inte så motiverande att gå till grannbyggnaden och jobba med andra barn. Nu är det ändå bättre, vi kan prata om det och imorse sprang han före mig till cykeln när vi skulle åka. Vi vänjer oss. 

 

Jag såg att det diskuterades ivrigt i en mammagrupp på facebook om vad man egentligen behöver på dagis och tänkte därför visa vad som fanns på vår checklista. En lista som jag för övrigt jobbade på parallellt med listan på vad vi behövde fixa inför bröllopet och listan med saker jag behövde skaffa inför jobbstarten. Jag är lite förvånad att jag lyckades skaffa skor och kläder åt någon av oss. Det var lite stressigt där en tid. 

Collage Fotor Fotor

Det mesta hade vi från tidigare men en del måste köpas nytt. Som regnhalaren med fleecefoder. Efter att ha jobbat ett år på dagis insåg jag hur smidigt det är att inte behöva dra regnkläder ovanpå tjocka vinterkläder. Väldigt praktiskt när gården mest bestod av vatten och is från november till april. Skalkläder köpta via facebookloppis, bästa fleecen från Polarn och pyret och tumvantar från Kappahl. Dagispersonalen önskade att barnen inte har fingervantar och jag förstår dem innerligt. Innetossor blev ett par med hajar från slipstop.fi. Främst för att de är tunna och lätta att dra på men alla roliga mönster är förstås ett plus. Och så en ryggsäck från Lager 157. Bara för att jag är svag för bruna läderdetaljer. 

Jag tror att vi har det ganska på raden nu. Eller jag är lite osäker på om vi ska köpa en till vinteråkpåse. Två dagar i veckan sover han i vagnen vid dagis och det skulle vara skönt att veta att han har det varmt och mysigt oavsett väder.  

För ja, det blir ju vinter också. Tipsa gärna redan nu om varma men smidiga vinterhandskar. Det är ett område jag har dålig koll på. 

torsdag 30 mars 2017 - 20:57

att vara redo för våren.

Varklader Fotor

Facebook påminner mig om allt möjligt jag hållit på med förr. Väldigt mycket pampasrelaterat under de här dagarna, men också en hel del gamla blogginlägg. Speciellt inlägg om barnkläder. Det känns som att jag tänkte mera på det i fjol Följde med kedjornas pressbilder för att se kommande kollektioner och var stressad på butikspersonal som inte visste exakt när vissa plagg skulle fås in. Visserligen händer det ännu, men det känns som att utbudet av barnkläder från storlek 92 är tråkigare än babykollektionerna. Nu är det endera spider-manstilen eller ingenjörsstilen med v-ringad tröja över skjorta som gäller. Av de två föredrar jag den senare men jag saknar ändå glada färger och fina mönster. Jag har ju en grej för fruktmönstrat och det är flera storlekar sedan jag hittat något fint i den kategorin. 

Något som ändå behövts fyllas på är utekläder. Förra våren kunde Melker knappt gå och de kläder han hade i höstas är för små så i stället för att googla tapeter och lister om kvällarna har jag letat skalhalare, fodrade gummistövlar och sommarskor. Väldigt skönt med lite variation även om jag blir besviken varje gång jag missar något fynd på facebookloppisarna. 

Halare, mössa, fleece, sneakers, skalbyxor och gummistövlar. Förstås också lite mindre bildsköna saker som kurahandskar och fingervantar. Nu saknar vi bara ett par vattentäta tossor. De där vita skorna lever inte länge på vår lerhög till tomt. 

 

torsdag 22 september 2016 - 21:18

en höst bland rävar och kaniner.

lindexhost 

Alltså Lindex. Det finns så mycket fint just nu att jag inte vet var jag ska börja. Eller egentligen har jag redan börjat, tröjan och de två leggingsen längst till höger ligger redan och väntar på att Melker ska bli lite rundare om magen. Men resten? Mössan? Den turkosa koftan? En body med öron? Jag vill ha allt.

Att hitta fina kläder på loppis börjar vara knepigt. Vinterhalare och skor är fixat men annars är det länge sedan jag hittade något kul. Allra störst var fyndchansen mellan storlek 56 och 74 och jag antar att urvalet minskar i takt med att kläderna används en längre tid och slits mera. Eller så beror det på att barn (eller föräldrar?) blir mer kräsna gällande färger och mönster. Jag hoppas ändå att min gubbe för evigt väljer rävar och kaniner före actionfigurer och neontext.

Gillar ni djurtryck så vet ni vart det löns att gå. Mot Lindex!

mössatröjadjurtights , koftacollegebody, blustightstightsstrumpor

tisdag 22 mars 2016 - 09:32

att kunna handla på Zara.

 

Collage Fotor

Ni har väl inte missat att Zara äntligen, äntligen har öppnat webshop i Finland?! Med tanke på hur länge den spanska klädkedjan funnits här så var det verkligen på tiden. Zara har ett ganska stort utbud av barnkläder och oftast hittar jag något som passar Melker. Unisex eller könsneutralt är inte riktigt deras grej och tyvärr (för vår del då) så verkar de satsa lite mera på blommigt och spetsar än ränder och djur.

Efter en snabb genomgång av utbudet kunde jag ändå plocka ut en hel del fint till sommaren.

Mössa, sandaler, byxor, skjorta, shorts

 

 

 

tisdag 15 mars 2016 - 20:09

att ha skor.

Ni kanske kommer ihåg mina skoproblem? Det slutade precis som jag trott med att jag beställde hem ett par Kavat åt Melker. Eller tja, tre par om man ska vara noga. Jag kunde inte välja storlek och så blev det något strul med beställningen och det jag trodde var avbokat så kom ändå. Det blir intressant att se hur allt löser sig i slutändan med returer och betalning. Hursomhelst så är de här och visst är de fina?

IMG 1218 FotorModellen heter Fiskeby xc och jag gillar att de har tarra men ändå känns stadiga och sitter bra på foten. 

Mitt förstaval var egentligen mörkblåa men eftersom gula råkade vara hälften billigare så vann euron över utseendet den här gången. Jag var nämligen lite orolig att det blir väl mycket med den gula jackan, men det ska nog inte bli något problem.

IMG 1217 Fotor  

 Gult är fint. 

 

torsdag 18 februari 2016 - 20:14

att göra sig redo.

DSC 2968 Fotor

 

DSC 2966 Fotor

 

DSC 2967 Fotor

Nu kan jag äntligen lugna ner mig lite med den stora jakten på vårkläder som pågått i några veckor. Hur nervös jag blev efter att i en vecka besökt Lindex varje dag, äntligen sett på nätet att halaren fanns i butik och sedan får höra att de har inventering på gång och inte får hämta något ur lagret? Ganska nervös. Sedan fanns det ändå många exemplar kvar så det kanske bara är jag som tycker att cykelmönstrat är så otroligt fint.  Jackan däremot har varit eftertraktad och den beställde jag från Kappahls webshop en kväll när de just fått påfyllning. Det verkar ännu lite oklart om den alls kommer till butikerna.

Båda plaggen var precis så fina som jag hoppats på men det känns lite underligt att Melker ska bli så stor att han kan ha en jacka. För att inte tala om skor. Jacka och skor, det har ju barn, inte bebisar.

Skor är annars mitt nästa område att ta itu med så dela gärna med er ifall ni har tips på bra skor åt en som förhoppningsvis lär sig gå i vår.