onsdag 5 april 2017 - 18:00

vårlistan

Veckans tema på Sevendays är våren. En favoritårstid för mig eftersom det finns så mycket att se fram emot. Sommaren alltså. Lite synd om våren egentligen då den mest är en transportsträcka till det som kommer sen. Semester, värme, ljusa nätter och strandliv. Ändå en skön period med mindre press än sommaren. Då ska det vara varmt och grönt. På våren är du överlycklig över 13 grader i solen längs en husvägg och de första gröna bladen. 

 

Mitt bästa vårtecken: Bara vägar, måsar som skriker och att det är ljust klockan 20.

Låt som ger mig vårkänslor: Loreen-Euphoria. 

Den här våren läser jag: Jag läser verkligen ingenting just nu och det är både synd och dumt. Jag tror däremot att jag läser lika mycket som förr så jag köper böcker i samma takt. Tidningar på Readly brukar jag ändå titta i och det blir mest inredning. 

Inför våren längtar jag alltid efter: Värme, alla planer som görs upp för sommaren, kaffe i solen, påsk och hav. 

IMG 3196

Min bästa våroutfit: Ljusa jeans och vita sneakers. Solglasögon och min rosa cykel. Så har jag köpt en ny bomberjacka som är ljusgrön. Och förstås resten av min garderob som är blå-vit-röd. Passar varje säsong. 

Mat som jag förknippar jag med våren: Kinderägg och de första grillade biffarna.

Våren doftar: Gräs, damm och fukt. 

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: Takatalvi. Besvikelsen över snö är aldrig så stor som när du trott att det är över. 

onsdag 29 mars 2017 - 21:26

att välja smart.

Om det är något som gått mig förbi i år så är det kommunalvalet. Jag tycker att de precis kommit igång med sina kampanjer och så är det val om inte ens två veckor. Delvis kan det också bero på att jag mest rör mig mellan Vasa färg, K-rauta och Replot och inte så mycket mellan valstugorna på torget men ändå. Redan? Som tur är så finns det kandidattest, valdebatter och förstås, sevendays veckotema. 

 

1. När jag hör ordet politik tänker jag:

En grå massa, män i kostymer och krångliga begrepp. Ett ord som egentligen är väldigt underskattat. Vet ni förresten att jag sökte in till den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Åbo Akademi då för 10 år sedan? Socialpolitik var linjen och lika lite visste jag nog då som nu vad den linjen handlade om. Det konstiga är att jag inte ens kommer ihåg om jag deltog i inträdesprovet. 


2. Jag tror att unga avstår från att rösta, eftersom..

De tänker att det ändå inte har någon skillnad. Att en röst inte kan påverka något och att de unga kandidaterna ändå inte har så stor chans. Det har de visst. Om man röstar. 


3. När jag väljer min kandidat inför valet brukar jag tänka på:

Att välja någon som värnar om det lokala men tänker i större banor. 

 


4. Om jag sku få driva en valkampanj skulle jag:

I alla fall inte bjuda på kaffe på torget. Jag vågar eller ids aldrig gå fram till sådana. I stället skulle jag satsa på synlighet i sociala medier. Ha en grupp runt mig som verkligen matar ut budskapet. Jag vet att jag har en pin på min studenthalare med Jocke Strands kampanjnummer. Kanske inte det mest seriösa att kampanja på Ollis, men ett bra sätt att göra dig lättillgänglig och synlig för en grupp som annars kan vara svår att nå. Pampas nationaldag kommer ju passligt emot också så jag skulle nog delta i olympiaden. Desto större synlighet om du är 50+ i den situationen.

Sedan skulle jag också försöka visa konkret vilken möjlighet en invald person har att föra fram sina åsikter. Berätta om hur mötessituationer ser ut och vilka frågor som brukar diskuteras.  

solnedgang
5. Om jag sku få ändra på något i mitt närsamhälle skulle jag ändra på:

Osäkerheten. Ska sjukhuset ha fulljour eller inte? Kommer småskolor att stängas eller inte? Får asylsökande stanna? Får vi en ny kvarkenfärja? Mer raka linjer och inte så mycket om och men. Folk behöver veta saker för att våga planera framåt. 

Kanske inte gällande kvarkenfärjan. Det skulle ändå vara min hjärtefråga. 

fredag 30 december 2016 - 21:06

de nio bästa från 2016

Jag tyckte att folk började göra årskrönikor och sammanfattningar så otroligt tidigt i år. Tills jag insåg att 2016 faktiskt snart är slut. Typ imorgon. Om jag fick påverka något så skulle det vara minst två veckor mellan julafton och nyår. Det skulle dessutom vara fastslaget att helgdagar alltid infaller mitt i veckan. Man hinner ju inte med annars.

För att summera mitt 2016 ger jag er #bestnine. De nio bilder mina följare gillat mest på instagram. 

mariehakans

Två bilder på mig, en hotellfrukost, en regnig konstens natt och fem gånger Melker. Familj, vänner, midsommarbröllop och födelsedagsresa. Sol, sommar och glada barn. Inte så många kalla förmiddagar i någon lekpark, dåliga nätter och en ständig trötthet, ångest över lägenhetsförsäljning och vilket kakel vi borde välja eller det oändliga plockandet av leksaker och odiskade gröttallrikar. Så då glömmer vi det.

Och ser fram emot ett fint 2017. Ett år med lite mera energi efter klockan 20. Förhoppningsvis med ett inspirerande jobb och ett barn som trivs i dagvård. Ett år då jag ser fram emot att få träffa många vänners bebisar och det år då vi kommer flytta till vårt hus. Jag vet redan att det kommer bli höjdpunkten. 

tisdag 13 december 2016 - 21:19

att hitta hit.

IMG 4256

Det finns något jag helt glömt bort att berätta för er. Att jag har fixat ihop en facebooksida åt bloggen. Jag har tänkt på det länge men tyckt att det känts lite hybrisaktigt, vem tror jag att jag är liksom. Prinsessan Estelle? Nå nej, men in och gilla sidan om ni tycker det är praktiskt att följa bloggen via facebook. HÄR.

Gillar ni bloglovin bättre så finns jag där också. Mitt instagramkonto syns här till höger och vill ni köpa vår lägenhet så finns den här. 

 

Slut på reklampaus och hoppas ni haft en fin luciadag!

torsdag 20 oktober 2016 - 12:20

att hitta mig på bloglovin.

Vet ni vad jag har lyckats med här mellan parkbesök, val till huset och visningsstädning? Att fixa så att man kan följa min blogg via Bloglovin. Det tog bara nästan ett år och allt som krävdes var ett mejl till supporten. Tungt. Men nu ska det funka. 

 

Här kan ni hitta den

 

Hoppas det ska hjälpa er följa min sporadiska uppdatering!

onsdag 8 juni 2016 - 14:56

att svara på frågor- del 2

Här kommer resten av svaren på era frågor. Mat, barn och blogg blev tema för den här delen. 

 

Ah, det där med vad du gillar att äta låter intressant! Jag tänker mer på vardagsmaten, och inte när man går ut för att äta. Alltså. Hemlagad mat, vad är tumme upp och vad är ner i skräpkorgen?
Enligt Andreas är jag väldigt krantto när det gäller mat. Enligt mig själv, not so much. Jag gillar inte kall, smaklös (men inte för kryddstark) och torr mat men annars äter jag det mesta. Krämiga saker som en gräddig pasta eller risotto är favoriter. Fisksoppa och ugnspannkaka. Olika gratänger och lådor men också vanlig köttfärssås. Och kräftor och skaldjur i alla former.

 

Vad innehåller ert kylskåp?

kyl

Otroligt svårt att ta en smickrande bild in i ett kylskåp. Jag hade förstås kunnat städa å ordna saker i snygga lådor men så här ser det alltså ut. Youghurt, mjölk, burkar med suspekt innehåll högst upp längst bak, frukt, grönsaker, ägg, smör och pålägg. Vin eftersom jag hört i nyhetsmorgon att en öppnad rödvinsflaska håller upp till två veckor i kylskåp. Synd bara att man ska minnas att hälla upp ett glas långt innan man tänkt dricka det. Inte så mycket mat ser jag nu men kyckling har vi i frysen och så tror jag vi lagar korvsoppa i slutet av veckan. Tortillabröd för att laga nödpizza och vitlök för att det passar med allt. 

Det här tycker jag andra kan ta och visa också. Vi köper nästan alltid samma saker och det skulle vara kul med lite nya tips!


Recept på ett bakverk vi måste prova!

Jag gillar rabarber, speciellt i kombination med jordgubbar, och jag älskar den här cheesecaken. Tillagningen innehåller ganska många moment och saker ska kokas och vispas i omgångar. Men den är god. 

rabarber

Hur tänker du kring dagvård (dagis/dagmamma/annat) åt Melker?
Att han gärna skulle få gå hos en dagmamma i början och i dagis lite senare. Dagmamma känns tryggare och mer individuellt. Då menar jag inte att dagis är otryggt men han känns för liten för att gå i en stor grupp. 

IMG 3561

 

Vad tycker Melker om för mat, hur mycket och hur ofta äter han om dagarna nu? Äter han fortfarande om nätterna?

Melker gillar det mesta i matväg och jag kan inte riktigt komma på något han inte äter. Igår åt han pannbiff och potatismos på Panorama och idag ska vi laga en ris och kycklinglåda. Till frukost äter han gröt (och halva min smörgås som han vrålar åt sig), på lunchen äter han ofta rester eller någon burk och till mellanmål youghurt eller en frukt. Till middag äter han det vi lagar och före han går och sova blir det gröt igen. Överlag äter han bra och gillar allt som han kan plocka i sig själv. Vattenmelon och päron är stora favoriter.

 

Hur reagerar du när Melker mår dåligt (exempelvis varit sjuk/skadat sig eller bara är ledsen) tröstar och mår helst dåligt själv eller är du en sån där "stark" person som är positiv och glad, tänker att det går lver snart och pajar lite extra.. eller på vilket sätt (tror du att du) reagerar? Tycker du skriver att han varit sjuk nån gång så lite erfarenhet kanske du har? :)
Det här var en intressant fråga! I det stora hela är jag nog ganska lugn och om även om jag blir rädd när han faller något värre så försöker jag att inte visa det. Jag brukar ta honom i famnen och gå och titta på något annat för att lugna ner honom. Här är det förstås skillnad på om han nuddat i en skåpdörr, slagit sig ordentligt eller bara är förbannad för att han inte får ha min telefon. De sista utbrotten brukar jag försöka ignorera. Om jag har långt tålamod på dagarna så är det på minus på nätterna. När han är sjuk och vaknar 10 ggr per natt brukar vi få intala oss på kvällen att kom ihåg, han gör det inte för att jäklas, han har ont. På nätterna ska det inte vara något extra.

 

Gör du mycket "hushållsarbete" om dagarna? Typ när Melker sover (eller är vaken) eller hur ser era dagar vanligtvis ut med sånt?
Vanligtvis brukar jag försöka få undan disk och tvätt på morgonen medan han är vaken. Att tvätta tillsammans tycker han är kul och annars är han också ganska nöjdare att leka själv ifall jag också "gör något". När han sover plockar jag sedan alla miljoner saker som uppstår varje dag men jag sitter också i soffan en hel del och surfar eller ser på serier. Matlagningen brukar vi vänta med tills Andreas kommer hem och det är oftast också han som dammsuger och torkar alla ytor. Och tar ut skräpet. Jag staplar hellre högar av saker i roskisen än bär ut påsen själv.

 

Hur var det att ha en liten bebis samtidigt som det byggdes och renoverades på gården?
Vi pratade faktiskt om det här just och kan överhuvudtaget inte förstå hur vi orkade. Vårt hus och gårdsplan totalrenoverades alltså i somras och i tre månader var det kaos på utsidan. Melker kunde inte sova på gården så jag gick i timtal när han skulle sova. En tid var vi dessutom utan trappa och fick gå in och ut via en brant källartrappa smalare än mittgången i en buss. Med en barnvagn.

 

Vill ni ha syskon till Melker (om de är möjligt förstås!) och isåfall nära i ålder eller hellre en paus på ett par år till och kanske hinna jobba lite emellan (eller bara leva och njuta av det liv ni lever nu)? :) förstår att det är svårt att svara på men sådär om man får drömma fritt om hur många barn och när osv. Vi vill gärna ha syskon till vårt barn men skulle gärna vänta några år men vet att andra resonerar att hellre för det "undanstökat" snabbt.

Vi vill nog gärna ha flera barn. När och hur många vet jag däremot inte. Före vi fick barn har jag alltid tänkt mig att två år är ett passligt mellanrum. Nu tycker jag att det känns lite stressigt. Vi får se. 

 

Skriv fem namn du skulle överväga om ni fick ett barn till!
Sigrid, Maj, Siri, Elis, Nils och August. Det blev visst sex stycken, jag älskar namn. Jag älskar också att förfasas över hur olika smak folk har när det gäller namn. Tur är väl det iofs. annars skulle ju alla heta samma sak.

DSC 2427 FotorHär har vi Melker Karl Alfons. Alfons bestämde vi oss för kvällen före dopet. Så ja, framtida namn kan ändras ganska många gånger ännu..

 

Hur mycket tid lägger du ner per vecka på bloggen?
Det varierar eftersom min uppdatering är ganska sporadisk men i snitt kanske 45 minuter per inlägg. Då räknar jag in bildöverföring, redigering och några instagrampauser.

 

Hur började du blogga åt sevendays? Vill minnas att du inte slapp med först? Hur gick det sen :)
Jag sökte till Sevendays när hela portalen skulle startas upp. Då fick jag inte plats men ett år senare hörde de av sig och frågade ifall jag fortfarande var intresserad. Och ja, det var jag ju.

 

Tjänar du något på bloggen eller får någon slags förmån alls? Eller är det bara sevendays så får intäkter och de betalar inget alls åt dig?
Om jag väljer att göra kommersiella samarbeten så får jag ersättning för det.

 

Vilka är dina favoritbloggar (top 10!)? Här freestylar jag och tar med två instagrammare också.

Att vara någons fru. Emma i Ystad som har ett vackert hem, ett kreativt jobb, glada barn och humor. En pionjär inom kalklitirtrenden. 
Chevelle Ekström. Sundomflicka som gör sminkvideon och andra klipp på youtube. Jag gillar att hon kan driva med sig själv och kommentarer som "an syns ju ända till Kvevlax hanje", om en ny highlighter hon testade gör ju att man måste gilla henne. 
Elin Möller En humoristisk vardagsblogg om livet som tvåbarnsmamma.
Onekligen  Lisa Bjärbo, författare, mamma, serie- odlings- och brädgolvsälskande kvinna. Min förebild i livet. 
Lillemor. Årets mammablogg 2015. Ytterligare presentation onödig.
Lindas lantliga
Linn Jung. Jag kan inte förstå hur den kvinnan bara fortsätter att leverera. Årets blogg alla år. 
Victoria Snellman. Blivande trebarnsmamma som har en förmåga att göra allt runt sig (och sig själv) vackert. Stickar otroliga saker, älskar snittblommor och inreder fint. Se bara på lekstugan. Där skulle jag kunna bo.
Siri Fagerudd. Följer ni inte Siri på insta , så gör det. Hennes videon är bäst. Nu har hon dessutom sluppit in till scenskolan i Stockholm och jag är säker på att man kommer se mycket av denna dam i framtiden.
Jonas Fagerström. Svensk instagrammare som driver med den hummer- och champagneälskande överklassen och gör roliga klipp. En grupp med övisabin klädde ut sig till Jonas och ett gäng humrar på penkkis. Bara det säger ju en hel del. 

måndag 30 maj 2016 - 20:39

att svara på frågor -del 1

Här kommer första delen av svaren på era frågor. Jag försökte dela upp allt i lite olika kategorier så här kommer frågorna om hus, framtid och mig själv. Vissa frågor har jag också plockat ut för att göra skilda inlägg av. Håll till godo!


Hej, Vilken husleverantör har ni valt??

Vet inte om du skrivit detta tidigare. Men kommer ni att ta nyckelfärdigt hus, element eller bygga ´pitkästä´ (kommer inte på ngt passande svenskt ord ) :D och varför blev det just det valet? 

 

Vi har valt ett elementhus från Nyqvist element. Eller ja, huset har vi ritat tillsammans med en planeringsfirma men elementen kommer att byggas hos Nyqvist i Vörå. Insidan kommer vi sedan att färdigställa själva, med hjälp av byggare. Nyckelfärdigt var aldrig riktigt något alternativ då det känns för låst. Vi vill ha möjlighet att påverka alla materialval och kunna göra huset till vårt eget. Dessutom skulle jag aldrig klara av att välja alla ytmaterial utan att först se de väggar de ska upp på. Motsatsen är ju då att bygga pitkästä. Svenskarna använder uttrycket av lösvirke men jag kan inte heller riktigt komma på något passande ord. Att man spirar upp ytterväggar och allt från grunden helt enkelt. Det känns för mycket och som att jag skulle ändra mig 40 gånger innan taket är på. Ett huspaket med element känns därför riktigt passligt.

 

Hur stor budget på ett i gehör har ni räknat att husbygget kommer att gå på?

250-300 000. 

 

Hur är det med inredningen av huset är det du som bestämmer eller mannen eller gemensamt och har ni lika smak eller är ni helt olika?

Oftast är det jag som kommer med idéer och försöker förklara och visa bilder för att han ska förstå och nästan alltid tycker han att det är fint. Vi har väldigt lika smak vilket underlättar mycket och jag vet vad han gillar. Förstås ger han också förslag och ganska ofta är det sådant jag redan har tänkt på eller så blir han totalsågad.

 

 Skarmavbild 2016 05 07 kl. 16.34.09

Jag var däremot nära att bli totalsågad när jag kom på att vi borde byta fönster, dagen före beställningen skulle göras. De på kvisten kommer alltså att ha andra spröjs än resten. Den här bilden klippte jag bara ihop för att föreställa mig hur det kommer att se ut. 

 

Ska du böja jobba snart/ har du något jobb att gå tillbaka till eller ska du söka nytt (eller var vill du helst jobba)? Gissar som klasslärare i närheten av där ni så bygga hus men jag kan ju ha fel :)

Vad kommer du göra efter mammaledigheten? I vilka ämnen undervisar du?

Jag är utbildad klasslärare och har alltså behörighet att undervisa årskurs F-6 i alla ämnen. Vad jag kommer att göra efter vårdledigheten är dock oklart. Jag har inget jobb att gå tilllbaka till och att jobba som lärare är inget självklart val så jag är öppen för olika branscher.

 

Har du några drömmar (yrkesmässigt/privat) som du drömmer om att någon gång ta tag i på riktigt? Alltså inte sånt du vet att aldrig kommer att hända utan mer sånt som du kommer att "jobba" för.

Jag har alltid drömt om att bli författare. Att ge ut böcker, hyra in mig på något kreativt kontor och åka runt i skolor och berätta om mina texter och svara på frågor om hur jag kommer på vad jag ska skriva om. Om jag kommer att ta tag i det någon gång vet jag ändå inte, jag är lite rädd för att jag skulle upptäcka att jag är jättedålig och krascha hela visionen. 

 

Vad jobbar din sambo med/är utbildad till?
Andreas är utbildad ekonomie magister och jobbar som revisor. Han granskar bokslut brukar jag säga när folk frågar vad det innebär och sedan hoppas jag att de inte ska fråga så mycket mera eftersom jag inte riktigt vet.

 

Var ser du dej själv om 5 år?

På terrassen vid vårt hus. Förhoppningsvis har vi då också ett garage och det gror i odlingslådorna. Jag tror att vi har ett till barn och jag hoppas att jag har ett jobb som jag trivs med. 

 

Vad är ditt drömresmål?

Jag tror jag skulle trivas i Mexico. Efter Londonresan känns annars Umeå som ett passligt alternativ. 

  

Vad är det pinsammaste du har varit med om? :D

Alltså jag har funderat och funderat på det här men kommer inte på något. Jag är ändå ganska bra på att göra pinsamma saker men oftast tycker jag inte att det är så farligt just när det händer utan skäms mera flera år senare. 

  

Är du nöjd med dig själv eller är det något du skulle vilja ändra?
Jag antar att du tänker utseendemässigt. I det stora hela är jag ganska nöjd. Visst krisar jag ganska ofta över att mitt hår är platt och att min mage inte är det (men däremot min bröstkorg) men nej, jag skulle nog inte vilja ändra något. 

 

Har du nån piercing/tatuering?
Jag har ett hål i mitt vänstra öra, det är det enda.

 

Vad blir temat på din 30-årsfest?
Det här har jag faktiskt inte tänkt på en enda gång, konstigt eftersom jag både gillar tema och att planera fest. Jag fyller alltså 30 i december 2019 så det är ju ett tag dit, men kanske en stor nyårsfest skulle vara något? Med kräftskiva. Kräftskiva är bästa temat.

 DSC 3688

 Här är jag nästan 25 och äter kräftor på vår förlovningsfest. 

 

Vad tycker du saknas i din garderob just nu?
Min första tanke var allt. Men just nu kanske främst festklänningar eftersom jag ska på två examensfester och två bröllop i sommar. Det finns många fina klänningar i affärerna men de flesta är nudefärgade, ljusrosa eller vita. Jag vill ha färg och blommiga mönster inga bleka pasteller.

 

Hur skulle din brudklänning se ut om ni gifte er nu?
Jag tänker mig något med mycket spets, hjärtformad framme, en urringad rygg och en vid kjol. Mycket av allt men ändå stilrent, det får inte bli för prinsessigt. Då tänker jag disneyprinsessor inte svenska kungahuset. Eller så något helt annat, det är svårt att veta vad som passar. Inte sjöjungfrumodell eller axelbandslöst tror jag i alla fall.

 

tisdag 24 maj 2016 - 20:31

att våga fråga.

I mars fyllde den här bloggen fem år. Under de här åren har jag bloggat en hel del om skolarbeten, utekvällar, shopping, inredning, drömmar, mål och motgångar. Något jag däremot aldrig publicerat är en frågestund. På fem år. Orsaken är förstås att jag varit rädd att ingen skulle fråga något och allt bara skulle bli pinsamt. 

Idag känner jag mig tydligen lite modig så nu ska ni ta chansen. Är det något ni alltid undrat om mig, min utbildning, våra framtidsplaner, huset, vad Melker gillar att äta, vad jag gillar att äta, resor, barnprylar. Vadsomhelst. Fråga så svarar jag i ett senare inlägg. 

IMG 1783 Fotor

Det här är också en ypperlig chans att testa Sevendays nya kommentarsfunktion. Allt ska fungera som förr, men utan den krångliga kontrolltexten. Suveränt.

lördag 23 april 2016 - 20:27

Linns evighetslista.

Det finns vissa ämnen som tenderar återkomma i bloggvärlden och konstigt nog skapar de lika stora debatter varje gång. Det är förstås ett tecken på att ämnena är aktuella och sådana som många har en åsikt om men jag är ganska trött på att läsa samma argument om och om igen. Linn tog därför tag i saken och gjorde en lista där de som vill, en gång för alla, får dela med sig av sina åsikter. 

1. Så här tänker jag kring vacciner:

Jag tror på att vaccinera barn enligt det finländska vaccinationsprogrammet. Däremot tror jag också på att man kan få biverkningar av vaccin. Det är ett knepigt ämne men jag litar på att grundvaccinen är testade och utformade för vårt bästa.  

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här: 

Att var och en får göra som de vill med sitt utseende. Jag hoppas ändå att alla har någon som tycker att de är perfekta precis som de är. Helst skulle ju förstås denna någon vara dem själva. 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar: 

De är perfekt storlek och håller kaffet varmt. Jag har cirka 30 stycken och alla muggar används. Numera köper jag bara säsongsmuggar eller de som är extra fina. 

4. Ska barn synas på sociala medier? 

Eftersom vårt barn gör det så måste jag ju svara ja. Jag förstår ändå de som väljer att inte visa sina barn men då tycker jag att de inte ska synas alls. Ett bakhuvud, en fot eller ett censuserat ansikte gör mig bara mer intresserad av hur de ser ut. Lite som när Carl-Philip och Sofia meddelade att de fått ett barn. Ett bra sätt att ta bort fokus från barnets kön. Förutom att könet blev det enda folk fokuserade på. 

5. Är jag feminist eller inte? 

Absolut ja.

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar: 

Så länge det framkommer att det är ett samarbete och att företagen förstår att ge bra betalt så ser jag inga problem med den frågan. Tidningar har annonser och tv har reklam. Inga konstigheter.

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder: 

Ja det kan dom. Rosa råkar dessvärre vara en av få färger jag inte gillar och varken jag eller Melker äger ett enda rosa plagg. Däremot har vi båda mycket i grönt, blått, rött och gult. 

8. Dop eller namnfest – vad väljer jag? 

Jag väljer dop men hade lika gärna kunnat välja namnfest. Jag gillar både det trygga med kyrkans traditioner och riter och tanken på att barnet själv ska kunna välja vad den tror på. 

9. Bloggska – är det ett viktigt språk? 

Jag håller med om att det behövs en slags språklig frizon där det viktiga är att du skriver, inte hur. Dock så måste jag erkänna att jag väljer bort bloggar med mycket stavfel och slarvigt språk. 

10. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen? 

Man visar så mycket som känns okej. Jag fastnar ändå mera för de som inte bara visar en stylad yta. 

 

Slutpoängen? Man gör som man vill helt enkelt. Alltid upprör det någon. 

 

torsdag 3 mars 2016 - 15:36

en torsdag med fredagskänsla.

Rubriken gäller visserligen idag också, eftersom Andreas är ledig imorgon. Men det jag egentligen syftar på är förra veckans torsdag då jag fick gå till 1r&kök, umgås med trevliga människor, dofta på fina produkter och äta god mat. En riktig lyxtorsdag med andra ord. 

 

DSC 2996 Fotor2

De väldoftande produkterna kom ända från Korsnäs och Mosho. Mosho är ett dotterbolag till Dermoshop så om du är bekant med Dermosils produkter känner du också igen mosho på design,  doft och kvalitet. Skillnaden är att moshos produkter inte går att köpa direkt på nätet utan det är idrottslag, skolklasser och andra föreningar som kan sälja varorna för att tjäna pengar till resor och lägerskolor. Som kokosbollar och wc-papper alltså, men lite mer nytänkande. 


DSC 2998 Fotor

 

DSC 3001 Fotor

Medan Sanna Lundström pratade om företagest historia, verksamhet och framtidsmål så fick vi dofta och prova på deras produkter. Mosho har satsat på en rak och stilren design och att inte ha för många olika produktpaket. Allt för att det ska vara enkelt att både sälja och välja. Och för att det är snyggt förstås. 

 

DSC 3002 Fotor

Min favorit var en rosa bodylotion. Inspired by woman. Sanna berättade att det på kundernas begäran också kommer ett helt parymfritt produktpaket som är Allergy certified.

 

DSC 3004 Fotor

Maten stod 1r&kök för och vi fick en god kycklingsallad. Och bröd. Jag gillar bröd. Och prosecco.

När vi ändå var där passade jag på att undersöka deras hiss och såg att nu när de förstorat stället så är det hur enkelt som helst att ta sig dit med vagn. 

 

DSC 3005 Fotor

Med oss hem fick vi Moshos mest populära förpackning, inspired by hands, så den ser jag fram emot att prova.