plus med hus

torsdag 6 april 2017 - 21:12 | 3 Kommentarer

fullsizeoutput 1680

Jag skrev redan att en av de saker jag mest ser fram emot med huset är gården. Det fick mig att tänka på vad annat jag längtar efter 

Att ha diskmaskin. Den levererades igår och jag älskar den redan. Att handdiska för två personer var helt okej men Melker bidrar redan med flera tallrikar om dagen, flaskor, fruktfat och youghurtskålar. Har du gäster är det ju kört. Diskmaskinen är helt klart värd en första plats på listan. 

 

Att ha två våningar. Olika rum som man kan stänga dörrar till? Hallelujah. Visserligen har vi vant oss vid att titta på tv med högst volym 3 och vi kan vara de som flitigast använder textningen via text-tv. Vissa program blir ändå ganska värdelösa utan ljud. Som melodifestivalen. Andra saker som att kunna tvätta efter klockan 20, diska, plocka fram kläder, använda elvisp och att göra vadsomhelst som låter lite efter att Melker somnat  ska bli skönt. Antagligen kommer jag ju mest sitta i soffan i huset också. Men jag kan sy om gardiner. Om jag vill.  

 

Större yta och mer avskilda utrymmen ger oss också möjlighet att ha gäster på ett annat sätt. Andreas menar att vi ska ha middag varje helg. Så känn er välkomna. Vi har också ett gästrum. Det här tror jag annars är en klassisk punkt som ändå aldrig förverkligas. Men oavsett är det mera praktiskt. 

Att ha en terrass och en grill. Alla gäster måste ju få mat på något sätt också. 

 

Mera organiserad förvaring. Där vi bor nu har vi helt tillräckligt med förvaring men saker är lite där de får plats. Höst- och vårjackor ovanför diskskåpet. Julpynt ovanför kylskåpet och lakan i fotpallen i vardagsrummet. Tänk att ha ett hjälpkök. Att inte behöva dela garderob med Melker och att ha ett helt arbetsrum där alla tusen papper, band och pärlor kan förvaras. Jag ser seriöst fram emot att organisera allt det här. 

 

Jag frågade Andreas vad han ser fram emot och svaret blev, att ha en gård, att inte bo som apor i en bur och att det är så fint. Jag tolkar det som att han är rätt nöjd med att flytta ut till glesbygden. 

 

 

Kategorier:

Husbygge

3

Kommentarer

 • johanna

  06.04.2017 22:34 (8 månader sen)

  Efter ca 4 månader i hus (bodde tidigare i radhus lägenhet) är nog den stora egna gården och grovköket (med torkskåp för våta halare) mina favoriter


 • Bella

  07.04.2017 09:59 (8 månader sen)

  Åh vad härligt det låter! Min dröm är att en dag kunna göra likadant som er! :) Ert hus är så himla fint! Är ni nöjd med val av husleverantör? Har ni hållit er inom budgeten, har detta varit ett dilemma isåfall? Jag oroar mig mest för hur dyrt allt kommer att bli som har med husbygge att göra.


 • Majda

  07.04.2017 12:06 (8 månader sen)

  Huset ????? http://nouw.com/miniochluna


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.