LISTA OM DRÖMMAR

fredag 24 november 2017 - 18:34 | 2 Kommentarer

Det börjar sakta men säkert gå upp för mig att jag har en lång process framför mig innan jag mår bra igen. Jag har inte velat inse fakta men det är troligen fråga om månader snarare än veckor innan jag kan återvända till studielivet. Tålamod är inte en av mina starkaste sidor, jag vill att allt ska ske NU, men utbrändhet fungerar inte på det sättet. 

Ni som är flitiga Sevendays-läsare har säkert sett att det finns något som kallas "Veckans lista". Jag har inte deltagit i en enda av dem, fast många har varit intressanta, men nu kunde jag inte låta bli. Denna vecka handlar listan nämligen om drömmar, ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.

Mina drömmar är något som har hjälpt mig genom svåra tider. Jag har litat på att det blir bättre och därför vågat drömma om framtiden. Ibland har drömmarna varit orealistiska men det är hela poängen med drömmar. De måste inte alltid vara realistiska. 

Under höstterminen har jag varit väldigt fokuserad på nuet, det jag känner och upplever i stunden, och framtiden har blivit en stor stressfaktor i takt med att mitt mående har blivit sämre. Kommer jag någonsin att orka som tidigare? När börjar jag känna igen mig själv på nytt? och (När) kan jag ta upp mina studier igen? är frågor som har cirkulerat i huvudet. 

Vad är då bättre än att drömma lite? Att fylla tankarna på framtiden med lite positivitet och försöka ta bort stressen. Här är alltså min lista om drömmar.

Om jag fick drömma fritt skulle jag:

Bo här: Nu borde jag säkert skriva något exotiskt land på andra sidan av jorden men faktum är att jag allra helst vill bo i min hemkommun Vörå. Någon av grannkommunerna kan också gå för sig. Det är här jag mår som bäst. På landet. I rågens rike med dess öppna vidder. Visst vore det spännande att bo utomlands men det är i Österbotten mina rötter finns.

Resa hit: Jag har haft turen att få resa en del de senaste åren och för snart tre år sedan prickade jag av ett av mina drömresemål, London. Jag tycker om att upptäcka nya platser så det finns många kvar. Mina topp fem platser jag vill besöka är: Skottland, Färöarna, Kanada, Australien och Hawaii. En nära vän har gjort sin praktik i Kanada i höst och har siktet inställt på att flytta dit i efter studierna så vem vet om det blir en resa dit de kommande åren. Skottland är ändå den plats jag helst vill besöka så nästa resa går förhoppningsvis dit.

Se den här artisten: Med tanke på hur mycket jag älskar musik är det konstigt att jag inte har större intresse för att gå på konserter. Jag lyssnar på ett stort antal artister och har egentligen ingen favorit. Några jag ändå kunde tänka mig att se är Ed Sheeran, Anúna eller Celtic Woman. Jag har haft en förkärlek till keltisk musik de senaste åren och speciellt Celtic Woman har fångat mitt intresse. 

Jobba med det här: Mitt framtida yrke är ännu oklart för mig. Jag vet att jag vill jobba med människor på något sätt. Att hjälpa andra har alltid varit en möjlig karriär för mig men på vilket sätt är fortfarande höljt i dimma. Huvudsyftet med bloggen till exempel är att kunna hjälpa andra människor. Att någon ska läsa det jag skriver om mina erfarenheter och känna stöd och hopp om framtiden. Förhoppningsvis klarnar det så småningom.

Klä mig så här: Jag skulle gärna klä mig i etiska, miljövänliga kläder. Med det sagt menar jag inte som en hippie (trots att det inte är något fel på den stilen) utan i helt vanliga kläder. Ingen människa eller naturen ska lida för det jag har på mig och jag hoppas att fler stora märkeskedjor börjar tänka i liknande banor de närmaste åren.

Träffa den här personen: Överst på min lista står två komiker: Ellen DeGeneres och Miranda Hart. Båda två har hjälpt mig genom tuffa tider och de arbetar för välgörenhet. De är personer jag ser upp till och som motiverar mig att göra saker för andra.

Vakna upp så här varje morgon: Frisk, utvilad och välmående. Det vill väl alla, eller hur? Gärna med någon jag älskar och som delar mina värderingar.

Tjäna det här: Jag har aldrig haft en dröm om att bli miljonär. Jag vill ha tillräckligt med pengar för att leva mitt liv i enlighet med mina värderingar. Att kunna resa och se nya platser. Att slippa oroa sig för ekonomin.

Ge bort det här: I vår familj har vi redan i flera år donerat det vi inte behöver till bättre behövande och det är något jag kommer att fortsätta med. Jag har aldrig haft en önskan om att donera stora pengasummor till välgörande ändamål. Däremot kunde jag tänka mig att arbeta med evenemang för att samla in pengar till andra.

Må så här: Att vara den spralliga, glimten-i-ögat-personen jag normalt är. Att känna ett inre lugn och att vara i balans med mig själv och omvärlden. 

Klara den här utmaningen: Att skriva en bok. När jag gick i högstadiet sa min lärare i modersmål att jag borde skriva en bok om mina erfarenheter. Jag vet inte om hon sa det på skoj eller allvar men sedan dess har ett litet frö grott i mig. 

 

Så här ser min lista ut. Vad drömmer du om?

Kategorier:

Allmänt

2

Kommentarer

 • Elle

  25.11.2017 09:43 (4 månader sen)

  Skottland är ett alldeles underbart resemål. Var också på min top 5 lista tills för några år sen när vi bilade runt norra skottland 5-6 dagar! Så dramatiskt och vackert landskap, och vänliga människor! Ett minne för livet och nu drömmer jag om att ha råd att resa dit igen någon dag! :) Styrkekramar från en annan "post utmattad syster"

  • Maria Hagberg

   25.11.2017 12:25 (4 månader sen)

   Det är precis det jag vill göra någon gång! :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.