Bannerdockorna

Att köpa kamera

Skrivet av Mikael Elvis Ahlgren 08.11.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag har länge varit inställd på att skaffa mig en bättre systemkamera. Min gamla Canon 400D har många år på nacken nu även om jag köpte den ny. Bättre är alltid bättre och dessutom ville jag ha en kamera som det går bra att filma med också. 

 
Så dök då tillfället upp som jag väntat på. Det var på Facebook i en grupp som heter Ålands köp och sälj som en kille utannonserade en Canon 70D. Den uppfyllde mina minimikrav och var en av de modeller jag varit intresserad av tidigare. Men det har ju kommit två nyare upplagor av samma kamera så helst hade jag velat ha en av dessa. Men nu var det ju en möjlighet att göra ett fynd på begagnatmarknaden och då får man ta vad som erbjuds. 

 
Jag började med att lämna ett skambud för att se hur intresserad killen var att sälja. Den hade ju redan funnits ute till försäljning några veckor med ganska litet intresse noterade jag. Ja hundra euro under önskat utgångspris hade ju varit ett fynd men jag räknade naturligtvis inte med att få den för det priset. Det var snarare för att visa mitt intresse. Nej killen kunde förstås inte acceptera det budet. Taktik var det som gällde här för jag kunde inte acceptera priset som han begärde för köp heller. Då hade jag hellre köpt nytt som fanns till kampanjpris. Efter ett par dagar så höjde jag mitt bud med 40 euro. Svaret blev åter nej. Men sedan sänkte säljaren sitt pris några tior. Jag sade att mitt bud fortfarande stod kvar och att jag kunde acceptera att köpa kameran utan minneskortet som medföljde. 

 
Säljaren accepterade mitt bud som sådant och satte en tidsgräns för när saken skulle avgöras. Andra hade alltså fortfarande, under ett par dagar, chansen att bjuda högre. Men en kamera utan objektiv är förstås inte lika intressant för den breda massan. Då måste man ju lägga ut ytterligare några hundra på objektiv för att få en komplett lösning. Jag däremot hade redan Canon objektiv som jag kunde använda direkt. 

 
Mitt taktikspel gick hem och jag fick köpa kameran för 340 euro vilket är ett helt okej pris för den modellen. Det ursprungliga köp direkt priset hade varit 450 euro. Dessutom fick jag en trevlig pratstund med säljaren när vi diskuterade Canons kameror. Det visade sig att han redan hade köpt den senaste modellen Canon 90D som nyligen kom ut på marknaden. Jag hade anat att det var just därför som han ville sälja den här äldre kameran. Han var dock helt inriktad på stillbildsfotografering. Jag är lite mer intresserad av film och ville ha en kamera som klarar både stillbilder och att filma med bra kvalitet. 

 
Min bättre filmkamera är en Canon C100 så jag kan byta objektiven mellan dessa kameror. Under Allhelgonahelgen så testade jag att filma med min nyinskaffade Canon 70D och det verkade ju gå rätt bra. Jag ska analysera resultatet lite mer men en sak som står klar är att jag måste skaffa ett batteri till. Kanske ett batterigrepp skulle vara perfekt också så att man kan ha två batterin samtidigt. 

 
Ingen bild från Canon 70D denna gång men väl en från min härliga C100 på Henrik Åberg. Den är mörk men rätt spännande. Bilden är helt obehandlad. 

HenrikPromisedLand

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar