Bannerdockorna

Vårblues

Skrivet av Mikael Elvis Ahlgren 23.04.2023 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Vårkänslor är ju vanligen något positivt. Men efter att ha hunnit uppleva sådana flera gånger och kort därpå blivit besviken varje gång så är frågan hur positivt det egentligen är. 


Det senaste exemplet på detta inträffade under veckoslutet. I lördags var det en riktigt fin vårdag. Snön hade nästan helt smält bort och solen sken. Överallt hördes olika fåglar kvittra ivrigt. Lite svala vindar kunde man känna men mest var känslan ändå den att nu händer det! Ja att våren är här på riktigt. Några sega nästan odödliga snöhögar fanns förvisso kvar lite här och där men vägarna var bara och solskenet värmde behagligt. Min kära sambo och jag kom gemensamt fram till att en sådan dag var en perfekt dag för att grilla. 

Som för att trotsa snö och vinter så hade jag redan någon vecka tidigare rullat fram grillen och vi hade grillat lite korv. Nu var det dock dags att köra på riktigt och då menar jag naturligtvis att det ska vara lite gott kött på grillen! Nä någon vegetarian har jag aldrig varit och trots försök med vegetarisk mat så kan jag bara konstatera att jag är en man som behöver kött (Fy på mig!)

GrillenGrillen är din bästa vän. Även en gasgrill kan leverera lite sommarkänslor.

 

Om det kan hjälpa till att glädja någon så blev det nog även lite sallad till köttet och potatisen. Det var hederliga finska päron (potatis) och månne det inte även var en hederlig finsk gris som fick bidra till vår utsökta middag. Till det serverades en flaska rött chilenskt vin som jag förmodligen inte kommer att inhandla fler gånger men som just denna strålande dag gjorde sig riktigt bra. Min sambo hyser en extrem kärlek till vitlökssmör så naturligtvis fanns även det som vanligt med på bordet. 


Bordet

Dukat bord och strålande väder. Våren är äntligen här.... eller?

Med solglasögonen på och sittande bredvid varandra så såg vi ut över det gröna landskapet och njöt av solen och maten. Det var ett sådant tillfälle som man nog kan klassificera som ”guldkant” i tillvaron. När livet känns som att det är på topp helt enkelt. Det var en lördag som fick högsta betyg!


Så kom söndagen och väderutsikterna var inte lika positiva som de hade varit dagen före. Det började ändå halvskapligt på väderfronten även om det inte var någon sol som värmde och lyste upp. Då tänkte jag att kanske det finns hopp trots allt. En mulen dag kan man ju nog stå ut med. Jag spikade upp en termometer på utsidan av huset för att kunna följa temperaturen även på skuggsidan. Termometern som hade justerat sig efter inomhustemperaturen började genast att sjunka till nivåer långt under lördagens. På den linjen fortsatte det när snön senare började falla

SnoarOch så börjar det snöa igen och det tycks inte vilja sluta... Dags att förnya passet och beställa södernbiljetter?


Vinterbluesen började sakteliga återinfinna sig. När ska eländet ta slut? Har klimatet förvandlats till evig vinter nu? Måste jag flytta till Afrika eller Sydamerika för att få lite vår? Suck! En ny arbetsvecka börjar och då spelar vädret mindre roll men kanske nästa helg kan bjuda på vårväder? Annars packar jag väskan och beger mig söderut.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar