sevendaysxbernys

Rapport från soffläge

Skrivet av Jenna Matintupa 28.05.2022 | 1 kommentar(er)

FC1EFCF7 E64A 42ED A662 23E6928AC87C

Ligger i sängen på landet har inte kommit mig upp ännu, barnen är på nedervåningen. Jag blev sjukskriven för ryggen i början av veckan och i och med att det är långhelg åkte vi hit. Johan åkte in till stan för att jobba igår men vi stannade kvar med farmor och farfar. Mitt enda program är att baka, vila ryggen, läsa och försöka att inte överanstränga mig. Sen vi kom hit på onsdagkväll har det faktiskt gått riktigt bra, men dagarna innan dess var ej roliga. Promenader, att sitta eller stå längre än typ 15 minuter gör att jag vill gå av på mitten. Förhoppningsvis blir det bättre nu efter några dagars vila i alla fall! 

Läs hela inlägget

Gravidstilen tredje gången

Skrivet av Jenna Matintupa 13.05.2022

4D3A4244 1168 4708 9819 3CB4624758CD

En av de mer efterlängtade fredagarna på länge. Jag har haft så mycket jobb på sistone och behöver verkligen veckoslut nu. Även om jag har en grej ännu på söndag, men kompenserar med att vara ledig på måndag så. Vi har kört fullt ös med ett projekt som äntligen går i hamn nu till helgen och jag hoppas verkligen att allt går som det ska så jag får stänga ner datorn idag. Dock är det ju förstås fredagen den trettonde. Får hoppas på tur denna fredag. Bortsett från stress på jobbet så har det inte hjälp att jag börjar ha så pass stor mage att det nu är lite svårt att hitta en bekväm ställning när jag ska sova. Vilket gör att jag känt mig lite extra sliten den här veckan.

Läs hela inlägget

Vårfärger, flyttkaos och längtan

Skrivet av mamabitesback 03.03.2021

Dagen innan flytt, är det alltid kaos då? Undra om det går att undvika på något sätt eller om det liksom hör till att det ska vara kaotiskt och rörigt. Dessutom har jag haft massa jobb just idag, konstigt hur det alltid är så. Plus att barnen är hemma från dagis den här veckan eftersom det blev en vecka mellan bytet av dagisar, så ja. Ni kan ju gissa. Svärde just högt för att jag slog foten i en låda som jag lyft bort triljoner gånger men som Alfons gång på gång tar fram. Herregud så jag ska njuta av fem rum och 138 kvadrat. Vi behöver aldrig vara i samma rum igen (om vi inte vill, hehe!).

Läs hela inlägget

Vårlängtan från karantän

Skrivet av mamabitesback 06.02.2021

Nu har det snart gått en vecka sen vi fick karantänbesked. Tiden går verkligen oerhört långsam. Vi har alla blivit förkylda sen sist, så i torsdags testade vi oss på nytt. Men nix, ingen rona nu heller. Himla konstigt att Agnes, som är den enda som inte är förkyld, har viruset, men vi alla andra som ÄR förkylda har inte. Och har vistats i samma hushåll som en med rona i en vecka och ändå inte blivit smittad. Förstår ingenting! Nå sånt är det, vi lever på här i vår karantänbubbla.

Läs hela inlägget

Dukningar, drinkar och drömmiga kläder

Skrivet av mamabitesback 13.01.2021

Jag är hundra procent världens tröttaste människa idag. Jag har ingen aning om varför men är så dödstrött att ögon omöjligt går att öppna mer än halvvägs. Varför är det så? Tur att kreativiteten inte lider iallafall, för dagen har bestått av massa massa textproduktion. Nu tänkte jag vila hjärnan på lite inspiration en stund. Följer ni med?

Läs hela inlägget

För alla som vill ha en (stor) dos julinspiration

Skrivet av mamabitesback 09.12.2020 | 1 kommentar(er)

Skickade just iväg en version till minhandledare så nu ska jag ta en paus från akademiskt skrivande för en stund. Med det menar jag mitt slutarbete. Det ska presenteras nästa vecka så nu måste jag fixa undan den sista korrekturen. Hoppas för gudarnas skull att det här är slutet på det här arbetet för mitt tålamod är snart slut... Så den här veckan blev med andra ord lite mer stressig än jag planerat, eftersom jag inte alls var beredd på att presentera nästa vecka. Men men, allt går!

Läs hela inlägget

Startar veckan med ny energi och inspirationsboost

Skrivet av mamabitesback 09.11.2020

Well hello ny vecka. Lite bättre feelis idag än i helgen. Eller söndagen var också en bra dag, gick och lade mig lite tidigare på lördag så fick mer sömn vilket förstås alltid hjälper. Nu tror jag båda barnen sover, åtminstone är det tyst. Vi börjar verkligen behöva ett till rum. Alfons somnar alltid själv och läggs först, men nu har han inte alltid somnat när Agnes går och lägger sig vilket resulterar i att han börjar leva rövare när vi kommer in (Agnes vill oftast att någon sitter där tills hon somnat). Så ikväll när just detta hände fick Agnes gå i vår säng och så lyfter jag över henne sen. Inte optimalt, men det får fungera tills vidare. Men det är inte allt för länge innan vi behöver ett större hem.

Läs hela inlägget

Danskt mode, chokladkaka och varma drycker

Skrivet av mamabitesback 25.10.2020

Söndag, sömndag. Är lite mör efter en orolig natt med kidsen, men som tur sov helt normallänge iallafall. Alltid något. Just nu sitter en och ser på iPad med glass på golvet, den andra har just vaknat och äter majskaka, J pillar med någon klocka och jag ville skriva av mig lite. Om någon timme ska vi hem till våra kompisar på playdate och middag. Har försökt få till det i över en månad men det har alltid varit någon som är sjuk, men hoppas det lyckas idag!

Läs hela inlägget

Magiska masker, stickad väst och kvällsläsningen

Skrivet av mamabitesback 21.09.2020

Veckans inspiration: Inspirerad av den allsmäktige Ellen satte jag ihop en lista om den kommande veckan. Hon är en härligt ärlig och rolig person både på sociala medier och i verkligheten. Vår generations Märta Tikkanen. Rak på sak och talangfull.

Läs hela inlägget

Närmar sig en födelsedag

Skrivet av mamabitesback 15.09.2020

Tänk att det närmar sig min födelsedag. Om ungefär två veckor fyller jag tjugosju, äntligen börjar jag komma närmare min den ålder jag känner mig som. Kanske det har att göra med att jag fick barn tidigt, men har inte alls känt att jag kunnat relatera med att vara i mina 20s. Har inte levt sånt liv som de flesta tjugoåringar gör, men så blir det väl när en får barn som tjugotvå. Livet får ett annat fokus och när de andra levt studieliv har jag haft småbarn och jobbat med studierna vid sidan om.

Läs hela inlägget