Visa alla inlägg skrivna april 2017

fredag 28 april 2017 - 09:08

HÄLSNINGAR FRÅN STOCKHOLM

Hello you! Hälsningar från Stockholm. Jag och Wille klev av båten 6.10 imorse och nu ligger vi i Rebeccas mysiga säng i en ljuvlig lägenhet på Östermalm. Har inte sovit mycket i hytten inatt. Ni vet det där med att vara nervös över om man ska vakna rätt tid eller inte? Ständigt båt-problem mellan Finland och Sverige. Men nu är vi här. Wille har somnat, men jag tänkte passa på att uppdatera bloggen. Har sån härlig känsla i kroppen. Ska berätta varför.

Igår var en hektiskt dag indeed. Jobbade 8-14 och gick raka spåret hem och la smink och sprang till Konserthuset. Vi hade nämligen dansshow med KDC (var jag tränat showdans hela våren). Såå många dansare (över hundra) i alla åldrar och så duktiga. Karin som har KDC har gjort ett hejdundrans hästjobb och borde få alla vardagshjälte-medaljer i världen. Showen började 19.00 och 20.15 gick båten. Så typiskt mig. Men jag hann (tack vare svärfar som stod i beredskap med bil utanför Konserthuset) och en pojkvän som stod vid incheckningen med mantrat "hon är här om 2 min vänta liiite till". Ja, att leva med mig är iallafall inte tråkigt.

7BA312B6 A726 49C5 AF5B CC5C794BB1AASarah och Sara taggade för show!

Väl på båten (puh pustade ut big time) handlade vi 110 lakritspipor (!), tittade på Åbos vackra skärgård och åt middag (som inte var så hemskt prisvärd). Nu undrar ni säkert 1. Varför köpte hon 110 lakritspipor och 2. Varför är ni i Stockholm? Jo! För att vi ska på Malin och Henriks vappenbröllop!

FE39A081 0FE3 42FD 809A 287E24088270

Det blir en händelserik helg minsann. Och rolig! Ikväll ska vi bland annat se Book of Mormon! Jag längtar ihjäl mig. Ska bli så roligt med musikal.

Ah. Stockholm i mitt hjärta. Nu kör vi en rolig helg!

A966EC5D B3D3 49A0 AE36 0CEAB4E26DFD2

7ABBB7A3 801E 4B10 965D 18D1C8D50476

söndag 23 april 2017 - 19:24

SVAR PÅ FRÅGESTUND

Tack för era frågor hörni. Så roligt att svara på både musikalgrejer, talterapistuff och livsrelaterade ting. Eftersom ni är så bra att svara när man ber er, kanske ni kan kommentera i detta inlägg om det finns något önskemål på blogginlägg också? Er önskan är härmed min lag.

 

Nåväl, då sätter vi igång.

 

Vad är det bästa och sämsta med talterapiyrket?

Bra fråga. Det bästa är definitivt att det är så himla varierande. En arbetsdag är aldrig lik den andra, vilket passar mig som behöver ombyte och lätt blir uttråkad. Som talterapeut kan man jobba inom så otroligt många områden och med människor från 0 till 99 år. Det passar mig. Jag får utlopp för min fantasi, spontanitet och får varje dag skräddarsy tjänster åt klienter. Det gillar jag. Och det är inget stillasittande arbete. Inga sjuka axlar här inte! Det sämsta kanske är krångliga föräldrar. 98 % av tiden är barns föräldrar ljuvliga och övertacksamma och samarbetsvilliga. Men sen finns det den där 2 % som gör att man matt vill lägga sig ner under bordet och räkna till 10.

 

Tror du att människan är gjord för att leva med en och samma person resten av livet eller är tvåsamhet bara ett påhitt?

Jaa hörni. Jag tror tvåsamhet är ett påhitt för de som det passar. Men det passar inte alla. Och det är bra att det inte gör det! Normer är ju kanske lite förlegat och jobbigt. Jag vill påstå att tvåsamhet är något jag själv gärna är en del av. Jag vill ha tills döden skiljer oss åt och så vidare. Men det säger jag från den livssituation jag är i just nu. Nu ser jag inget annat än att jag och Wille ska vara han och jag tills mitt skinn är skruttit och han har gråstarr. Det är målet och drömmen. Men saker och ting händer på vägen. Det vet vi ju alla. Saker ingen kan varken förutse eller göra något åt. Vi alla är ju bara människor. Självklart önskar jag att vi i framtiden orkar kämpa oss igenom vad helst som utmanar oss två som par. Men man kan aldrig veta. Kanske vaknar jag upp när jag är 55 och upptäcker att jag gillar kvinnor mer än män? Eller att man trivs bättre själv. Who knows liksom.

resizedimage800600 image73

Logoped eller talterapeut? Vilken är den korrekta termen att använda i Finland?

Vilken bra fråga som vi nu ska reda ut en gång för alla. I Finland heter det talterapeut och i Sverige logoped. Punkt. I Finland finns det inget som heter logoped. Man studerar logopedi ja, men blir talterapeut.

 

Vad är det bästa med att jobba som musikalartist? Hur har din resa till yrket sett ut? Har det alltid varit självklart för dig att du ville hålla på med musikal?

Det bästa med att jobba som musikalartist är att jag år vara och påverka andra människor genom att sjunga, dansa och spela teater. Jag får ge dem en upplevelse, en känsla, ett fönster till själen, en tanke. Jag får även utlopp för mitt eget stora känsloregister. Och det är ju roligt! Allt händer här och nu tillsammans med härliga kollegor som man lär sig av varje dag. Och man blir aldrig fullärd. Det finns alltid något nytt att lära sig.

Min resa till yrket kan man kortfattat ta så att jag fått gå två musikalutbildningar, Musikalakademin i Sverige och International Musical Theater Education i Finland, varifrån jag lärt mig allt jag kan och fått ett fint kontaktnät samt träffat människor (ping Georg Malvius) som litar på mig som skådespelare och arbetstagare. Jag har jobbat rumpan av mig, alltid varit ödmjuk och gjort mitt bästa i alla lägen. Längs vägen har jag också fått otaligt många nej. Men jag gav inte upp utan fortsatte kämpa. Och här står jag idag, inte alls fullärd, men på god väg!

Jag tror att det var skrivet i stjärnorna att jag skulle få hålla på med just detta. Det är kanske det mest naturliga hos mig. Att få gestalta karaktärer, tolka och brista ut i sång när talade ord inte räcker till. Att få svettas i livliga dansnummer och låta min kropp tala om hur jag mår. Att låta musiken berätta. Och jag är så tacksam att jag inte behöver stå på sidan och tråna. Jag har dock inte sagt ända sedan jag var fyra år att jag ska bli just musikalartist. Det växte på mig. Hade inte tagit en endaste dans- eller sånglektion innan 18 års ålder. Visst ville jag bli sångerska. Men just musikalartist kom till mig någon gång i gymnasiet. Jag ville inte singersongwrighta eller stå i studio. Pop eller rockband var kul, men inte helt min grej. Keikkor på barer fick jag nog av. Längtade aldrig efter någon skiva. Men däremot det som händer där och då i live-uppträdanden. Där såg jag magin. Därför blev det musikal.

resizedimage800636 image111

 

Hur går det med odlingarna?

Tack det går bra! Jag har dödat en kaffeplanta. Men alla andra växter har klarat sig! Och koriandern får jag inte att växa. Men annars står både basilikan, gräslöken, blodskräppan och rukolan sig högt upp i krukorna. Sådde faktist lite blommor och en avokadokärna här nu också som vi ska se vad blir till. Och i sommar ska jag pröva på morot i hink! Och kanske potatis.

 

Top 5 yrken jag hade studerat om jag inte valt musikal eller talterapi.

1. Producent

2. Regissör

3. Studierådgivare

4. Akutvårdare

5. Speciallärare

 

Hur mycket övar du sång i veckan? Hur går det till då du övar?

Här kommer sanningens ögonblick. Just nu: noll. Nada. Njet. Är jag världens sämsta musikalartist? Möjligen. Men det beror lite på om jag har nåt speciellt att öva till. Förr i tiden (nu pratar vi 2008-2012) övade jag nästan varje dag. Och ibland två gånger per dag. Jag säger inte att jag inte behöver öva nu, det gör jag. Muskler är färskvara. Jag skulle till exempel kunna lägga lite mer kärlek på att sjunga klassiskt och utveckla den sidan av min röst. Och träna överlag för att stämbanden ska orka med två yrken var jag använder rösten som mitt främsta arbetsverktyg.

Om jag övar, då övar jag teknik genom övningsprogram som jag antingen kommit på själv eller fått via sånglärare. Eller så övar jag konkret med en sång. Finns det något svårt i sången, till exempel en ton mitt i ett register eller taktändring, då övar jag tills jag kan det i sömnen. Är faktist inte en tekniknörd, utan kör ofta på känsla och hoppas att rösten gör det den bör. Vilket den ofta gör (tack vare att jag tränat som en tok tidigare i mitt liv).

resizedimage800600 image117

 

Har ditt och Willes förhållande ändrat sedan ni blev sambon? Vad är isåfall annorlunda nu?

Både ja och nej. Klart allt förändras när man bor tillsammans. Till kommer ju tjafs om städning och disk och diskussion om prioriteringar. Men det är också skönt. Förut levde vi ju ganska mycket från varandra och då blir det rätt mycket press på tiden när man ses. Nu kan jag sitta i soffan och Wille vid skrivbordet. Vi behöver liksom inte vara nära helatiden för att han ligger i sängen brevid mig imorgon igen, inte 200 km ifrån. Det vi dock blivit dåliga på är kvalitetstid, så nu har vi faktist bokat in en dejt åt oss kommande veckan. Det behöver man också! Sen märker man ju saker hos varann som man inte gjorde när man bodde isär. Som till exempel Willes sätt att vakna till sin väckarklocka. Han hoppar upp med ett ryck och blir så förskräckt varje gång. Jag, som alltid vaknar innan mitt alarm, ligger brevid och skrattar ihjäl mig, varje gång. Annorlunda är också att han får se mina dåliga sidor som är alltför kort tålamod, nolltolerans för skämt på morgonkvisten och min otäcka förmåga att provocera.

 

lördag 22 april 2017 - 09:44

EN APRILVECKA SOM GICK I ETT HUJ

Här har det ekat tyst i snart en vecka. Påsken firades i Vasa och sedan jag kom tillbaka till Åbo har veckan gått i ett huj. Jobb och träning och dansrepetitioner gör så att man bara vill lägga sig i sängen och somna på stört vid 22. Ni vet ju hur det är.

Tänkte jag skulle ta och visa er bilder från den gågna veckan. Mest påskledigt-relaterat faktist. Home sweet home i bildformat.

 

Väl i Vasa hängde jag med Ida några timmar under fredagen. Fick goo mat och stilla mina estetiska drömmar i deras fina lägenhet. Kolla nu bara på trapphuset! Där skulle man ju vilja bo. Vi mumsade på sallad och gott Aroma bröd och skvallrade bort några timmar innan jag tog henne på roadtrip i Sundom. Hälsade på hemma hos oss och tog en typisk turistbild vid Öjberget.

F4436D34 4608 4F91 9C48 B55AD89CE862

5A8C4F19 44E1 489C 9D1E DD6E68206799

69FA8A90 261A 407B BD2A 5FEF3034F262

B472A924 18AF 40B1 B923 09C7AD6C42A2

 

Påskhelgen har iår verkligen inneburit kompishäng. Vilket jag är så hjärtans glad för. Fredag kväll spenderades hos Sophia och Axel och där träffades vi hela bästis hjärteklubben med män + barn. Jag vet inte ur det är möjligt att älska människor så som jag älskar hela den här bunten.

Och samma sak med lördag. Anna dukade upp till kompisbrunch hemma hos sig i sitt nyrenoverade kök och där samlades vi hela tjejgänget. Satt där till eftermiddagen när vi bytte brunch till spelkväll och samkväm hos Josefine å Niko. Hade tänkt köra, men blev övertalad och fick en GT i handen. Det blev en kväll på fondis som slutade på Fontana! Som på den goda tiden. Somnade gott brevid Anna i hennes säng. Precis det också som på den goda tiden. Ah. Den här dagen lever jag länge på.

 

961DCC9A E564 4044 A398 D01E6ACC5CB8

C6A9A956 A6CC 4BC0 98D1 7DB6A7E74FA7

 

På söndagen drog jag ut med pappa till skären och höll tass med Malou. Ljuvligare hund får man leta efter. Hälsa på mommo och moffa och tittade på gullig snö som föll i solskenet. Påskvädret i Vasa var ju verkligen.. juligt? Ja, man skulle ha kunnat tro att man hade åkt tillbaka till januari.

51F97D49 08E7 4392 A382 A4F1EEC740E3

5E65B1F7 DEED 44D5 8FC1 85151948559C

 

 

Jag städade lite skåp när jag var hemma. Hittade pärlor av dess like! Gamla dagböcker som mestadels handlade om hjärtekross hos Sarah 11-17 år. Hur hann man vara så mycket kär som på den tiden? Varannan sida var jag kär och varannan olycklig. Sångtexter och dikter. Vilken skatt! Och en massa tidningsutklipp från en svunnen tid. Nedan ser ni Sarah 16 år.

19841BAC 1180 472C 843B B0338C618C89

 

 

På måndag hoppade jag på bussen hem till Åbo och vem träffar jag inte där om Beata. Ah! Ännu mer kärt kompishäng. Solen återvände och graderna har sakta klättrat sig uppåt.

E76D87FF A724 4D69 B14C 0964C58E97CB

 

Igår och idag sitter jag i ÅSTs biljettkassa och säljer biljetter. Och virkar blommor till teaterns virkningsprojekt. Kom och säg hej om ni går förbi vetja!

måndag 17 april 2017 - 11:18

PENGAR PÅ TAL

Pengar kan ju göra en lycklig upp till en viss gräns. Jag har faktist aldrig känt mig dragen till fenomenet "bli rik". Om jag klarar mig utan att behöva vända på slantar i slutet av månaden, då är jag mer än nöjd. Men klart man skulle kunna hitta på saker att göra med pengar! Om jag vann 86 miljoner (som en här i Finland nu tydligen gjort här i påsktider), då skulle jag:

Köpa en fin trähuslägenhet i Åbo. I Portsa eller Martti. Typ den här. Och investera i lägenheter som jag hyr ut.

Jag skulle säga "skit i sommarjobbet" till Wille och så sku vi köpa en bil och köra runt i Europa hela sommaren. Se alla slott i Tyskland, äta glass i alla glasskiosker i Italien, åka till Frankrike och inspireras inför Piaf och dricka öl i Irland. Och allt annat man kan hitta på!

Självklart skulle jag köpa en segelbåt + en najsig motorbåt till pappa.

Renovera skären åt mina föräldrar.

Ta mamma och syster på shoppingresa till New York.

Och vännerna på lyxig spasemester i Karibien.

Producera en musikal och casta alla begåvade kollegor jag har i rollerna. Själv skulle jag förståss också vilja vara med!

Göra ett showreel till mig själv (främst för att jag behöver det ganska mycket just nu) och instifta en fond varifrån man kan få hujsigt bra kulturstipendier.

Största delen skulle gå till välgörenhet i både när och fjärran miljö.

Vad skulle ni göra med pengar om ni fick släppa loss lite?

torsdag 13 april 2017 - 20:17

PÅSKLEDIGT

Glad påsk! Har fått tre kommentarer på min frågestund och ack jag är glad över dem! Trodde på noll. Men har ni andra frågor, glöm ej att kommentera i inlägget nedan.

Men nu till saken. Jag är påväg hem till Vasa på lite påskhäng. Sitter i min bästis lillebrors bil(hur lyx att få åka med när VR var fullbokat redan i måndags?) heading north. Vasa - snart har du mig igen.

När någon säger påsk tänker jag på: Vasa. Få träffa sina nära. Isen som smälter på skären. Gult. Påskgodis. Lammsteken jag aldrig äter för det smakar ull.

Jag firar påsken för att: det råkar vara ledigt i kalendern och våren är på intågande.

Det bästa påskgodiset är: kinderägg och färgglada bönor.

Mitt påskpynt ska vara ej av björk. Då nyser jag ihjäl mig. Men gärna färgglatt och gulligt gjort av Roy.

Det sämsta med påsken är: ta mig på rätt sätt nu, men alla man måste träffa. Har sån fullsmockad tidtabell att jag inte vet hur jag ska få ihop det.

Det bästa med påsken är: alla nära och kära man får krama om. Paradoxalt det här med att ha många nära hjärtat.

Min åsikt om påskhäxor: är att det passar i egnahemshusområden. Ej i höghus (jag köpte iaf inget godis).

Min påsktradition är: äta godis typ? Gömma påskägg.

 

9942A97B A5EE 4B36 B45C 0A3920BC65E2

Taggar:

Kategorier:

Vasa

Skriv en kommentar 0

tisdag 11 april 2017 - 10:45

FRÅGESTUND

Hej på er kära ni. Vad säger ni om frågestund? Jag säger kör. Ett hederligt frågeinlägg och jag lovar att jag svarar på allt. Det skulle vara jättegulligt om jag ens fick fem frågor. För nog är ni ju ett par som läser den här bloggen om man ska tro statistiken. Något speciellt som intresserar er?

IMG 8916

måndag 10 april 2017 - 22:03

FÖLJ MED VETJA!

Idag tänkte jag att ni skulle få följa med vad jag pysslat med denna måndag den tionde april. Häng på vetja, och se vad jag hållt mig busy med!

 

 

71DDCAEF 3A19 4B06 8945 8E34F6B05624

Vaknade 07.10 och gjorde mig i ordning. Gör alltid det först och sen kör jag frukost och instagram på det. När jag steg upp från frukostbordet och packade min väska för jobbet insåg jag att jag börjar först 9.15 idag. Fail. Kröp ner hos sambon en timme. Inte så pjåkigt det heller. 

 

 

F7657207 5383 40A4 BCDA 26EF9403BC1E

Hej hissen, nu drar jag till jobbet. Igår hade vi lånat svärfars bil och lämnat våra cyklar på hans gård, så jag tog bilen med mig till Martti och lämnade av den samt hälsade på svärfar vid kaffebordet. Sen cyklade jag iväg mot jöbbet. På måndagar är jag i Brahe-skola, så det var rätt nära.

 

03A29A8A 51E7 4F5B AAF7 31EC05F2FC29

Hej från en talterapeut. Har jobbat mest med vokaler idag. Toystory-figurerna på bordet fick jag i ett påskägg för herrans många år sen, och nu fungerar de som spelpjäser. Går hem hos kidsen. Och kritorna är det ju big time lågstadienostalgi på.

 

217CF3B3 5A46 4A86 98AA DD161DE42C01

Efter en kort arbetsdag (måndagslyx med fyra timmar) cyklade jag hem och slängde i mig en sallad till lunch för att packa om och dra mot teatern. Medans jag väntade på Martin passade jag på att ta selfie med Piaf-standen. Snart börjar vi repa!

 

5927F34C CF1F 4CA7 802E 882AB16C9FC8

Och här har vi Martin Segerstråle. The man. Lärde känna honom under min studietid på IMTE och nu är han en goo kompis. Och top tre bästa pianister jag vet i hela världen. Han är så otroligt talangfull. Han ska kapellmästra en konsert vi ska göra i sommar under Jakobsdagar och när de övade för något veckoslut sedan var jag upptagen med annat, så ny fick jag privatlektion. Lyx. Vi sjöng ur The Light in the Piazza, My Fair Lady, Next To Normal och Chorus Line bland annat. Kommer bli bra, indeed. 

 

3EF148B5 4CFC 4C60 B3B2 1FB96BAA77AF

Sen gjorde jag något dumt. Eller egentligen jättebra nog. Men jag var så fruktansvärt trött när jag gick uppför trappan till Elixia men kämpade mig ändå igenom 3 km på löpbandet och 30 min bootylicious-pass. Jag vet inte vad det är med min ork idag, men den var totalt bortblåst. Tror jag aldrig cyklat saktare hem i mitt liv efter dagens gymträning.

 

 

B18E5979 4479 4CA2 ABFF 57470218562B

Åbo har varit grått och regnit idag. Men nog är det ju fint för det <3

 

 

AEA65F68 809A 4B40 9D85 84CDBDEF216A

Helt loppu slut satte jag mig ner i soffan med en riktig gourmèmåltid. Makaronilåda, felixketshup och en liten stackars gurkbit jag hittade i kylen. Ibland orkar man inte satsa mer än så här. Och makaronilåda är ju alltid godast när den är uppvärmd från gårdagens storkok. Så är det ju bara. Efter middagen pågick en övertalningsprocess med mig själv om att jag skulle minsann orka fila på diskussionsdelen i artikeln. Det gjorde jag för visso, men hur bra den blev är en annan femma. Klämde fingret i tvättställningen gjorde jag också och Wille kom in genom dörren och hörde mig snyfta i badrummet med fingret under kallvattenkran. 

 

 

D9188FA4 2F98 4B17 B26F 7606C80B2026Sista anhalt för idag. Ett under att jag tog mig till dansstudion. Särskilt produktiv danstimme var det inte för min egen del, men bättre att vara där än att inte vara där. Inte mycket glitter fanns i ögonen fastän koreografierna är svinroliga. Ibland är det bara så. 

 

Det var min måndag det. Ganska produktiv. Nu ska jag ta loppu slut för denna dag och kanske fundera på vad jag kunde hitta på för imorgon här på bloggen. Frågestund kanske? Det var ett tag sen. Nä hörni, godnatt. Ska försöka hålla mig från att lägga på ett avsnitt iq-befriat ex on the beach. Men ja.. Det lyckas jag nog inte med. Ett avsnitt bara!

söndag 9 april 2017 - 20:48

ÄIDINMAA @ ESPOON KAUPUNGINTEATTERI

Efter systerhäng i Helsingfors drog jag vidare till Borgå och träffade Erica Askolin. Min musikalkämppis ala Tammerfors. Jätteskönt att sitta i hennes sköna soffa och babbla bort timmar (och besöka loppis samt Brunberg godisheaven).

På kvällen tog vi bilen till Esbo för att få se musikalen Äidinmaa på Espoon Kaupunginteatteri. Vår vänner Jennie Storbacka och Mikael Saari spelar huvudroller där med bland annat Laura Voutiainen och Pirrko Mannola i andra roller. Och nu mina vänner, när man ser något så bra som detta då måste man bara få skriva om det.

Musikalen är nyskriven och går i temat Finland 100. Handlar om Anni som på 90-talet ser tillbaka på sitt liv och allt som hänt i skuggan av att ha växt upp med ett och krig som sedan fortsatte. Och kärleken, den där kärleken. Som får oss att gå över land och hav. Vi fick se otroligt snygg text och skickliga skådespelare på scen. Och musiken. Den ringde i mina öron ännu när jag vaknade upp lördag morgon. Det är inte ofta jag säger det om nya inhemska verk, men ibland vill man bara ta med sig hela musikalen studioinspelad hem. Det var finsk själ rakt igenom. Kärleken som åker ut till fronten och aldrig återvänder och barnet som måste skickas iväg till grannlandet. När lillan kommer hem känner hon inte igen varken sin mor eller landet hon föddes i.

Och Jennie och Mikael fick mig att förbruka ett helt näsdukspaket. Herrejee vad jag grät. Hoppas denna musikal sätts upp på andra ställen också. Och kanske översätts till svenska? Här har ni en som gärna skulle spela Anni!

Ni kan ju kolla här själva.

 

fredag 7 april 2017 - 09:56

LIVSKVALITET OCH SYSTRA MI I HELSINGFORS

Åh jag har gjort något så livskvalitets-befrämjande. Efter jobbet igår hoppade jag på bussen mot Helsingfors och min systeeeer. Åh, det var så gött att få se henne.

Solen sken och livet var perfekt. Hängde på hennes skola och promenerade i finvädret i Brunnsparken och Uunisaari och Skifferholmen. Åt glass. Kramades. Tog en öl och snackade över en gigantisk natchoplate. Det var göött.

Imorse följde hon mig till Kampen och nu sitter jag på en buss till Borgå. Så att sånt!

EC53533E F7D8 485A BC44 F4AC448E6022

A07CAE7C F896 43B6 B593 FE6F451F77FE

777C4A46 C35F 417D B735 2975BDE45584

FAF360CD 7CC4 4827 8760 A1A7BD8E4879

AA73B575 CDC9 475C 9123 6B2ECE646E70

6EDF43A3 271B 4857 931E 033881EF8BAF

D4882866 9A2A 4483 A620 336B4384B966

E7D211CB 074F 4860 80AF 55F7F36E80E5

tisdag 4 april 2017 - 11:17

LÄNGTAN TILL MUSIKALLIVET

Vet ni vad jag längtar till? Jag längtar tills de dagar man får vakna med förväntan i kroppen. Ta på sig träningskläder och lägga manus + matlåda under armen och gå till teatern för ännu en repetitionsdag. Traggla text och fundera ut sceniska lösningar. Upstage, downstage. Hitta karaktären. Eller karaktärerna. Hålla dansstegen och replikerna i huvudet samtidigt. Känna att man lever. Sätta sig i sminkstolen och prova peruk. Första kostymgenomdraget. Sitzprobe. Mina vener skriker efter det här.

Om lite mer än en månad börjar vi repetera Piaf på Åbo Svenska Teater. Hemma på ÅST. Det är så skönt att kunna säga det. Då lämnar jag talterapeuten Sarah en stund och går in i musikallivet igen. Det här är nästan det lyxigaste. När man vet att man har det framför sig. Ah, life's good.

Ja och en anekdot till. Det känns också som att jag har mer att skriva om och reflektera över när jag är inne i musikalvärlden. Kanske för att jag varken kan eller vill skriva om mitt talterapiyrke på vardaglig basis. Jag kan liksom säga att jag jobbar, men inte med vad.

Nåväl, snart sitter jag där igen.

 

IMG 8802