Visa alla inlägg skrivna juni 2017

onsdag 14 juni 2017 - 10:00

MUSIKLISTAN - FÖR MUSIK ÄR MITT LIV

Ah, en lista helt i min smak. För vad vore jag utan musik? Ingenting.

Musik för mig är: Känslor som får utlopp. En räddare i nöden från vardagen. Nåt magiskt och nödvändigt för att jag ska fungera. Jag lyssnar på musik i nån form varje dag. Behöver jag tänka igenom livet och komma framt ill ett beslut, eller bara reflektera, så behöver jag ett soundtrack. Det hjälper mig. Ibland kan det vara instrumentalt, men för det mesta är det orden i samband med melodin som gör störts avtryck i min själ. Musik kan ibland vara allt jag behöver för att vara mindful och stanna upp i nuet. Men, ibland stänger jag faktist av också. Tillexempel under repetitionsperiod. Lyssnar man på musik en hel dag och sjunger nonstop vill man att det ska vara tyst när man kommer hem.

Jag lyssnar helst på: Så blandat och inte bara musikal. Musikal och filmmusiken går i vågor. Älskar R&B och är definitivt en poptjej. Ibland rock, men inte så tung sådan utan mer mainstream som The Killers. Just nu älskar jag Tjuvjakt och Bruno Mars. Ibland har jag One Direction och Zara Larsson perioder. Är verkligen en periodare.

Den bästa låten att börja morgonen med: Mina all time favourite peppsånger är On my way och Fabulous baby (de fanns till exempel med i mitt sommarprat).

Ett instrument jag skulle vilja kunna spela: För det första skulle jag gärna vilja vara en pianogud. För det andra skulle det vara himla praktiskt att kunna spela gitarr bättre än vad jag gör och för det tredje är cello det vackraste instrument jag vet. Sadly kan jag inte spela nåt instrument helt hundra.

En musikstil jag inte förstår mig på: Allt utan tydliga musikslingor. Typ jätte hårdrock och HC och Ramstein och mörk musik med massa trummor och bas och schåsande gitarrer i ett virrvarr av gröt. Gillar ej heller enformig elektonisk musik. Å int Sondheim heller.

Det här blir årets sommarplåga: Nu är jag ju sämst på det som spelas på radio. Men jag älskar Norlie och KKV på sommaren (kalla mig fjortis). Så kanske deras nyaste? Om jag får önska skulle det vara Tjuvjakt - Mittenfingret upp.

En låt jag kopplar till ett minne: Oj jag kan inte välja en. Den här är hjärteklubbens klubbmöten med marsglass och oboy i lågstadiet. Den här är våra gymnasiefester. Den här är Fontanas dansgolv. Den här är kärleken jag hade när jag var 17 och det kändes långt till Kronoby. Den här är pojkvännen innan det. Den här är den gången jag grät över att mitt ex flyttade till Italien. Den här är jag och Wille i min rosa etta första gången vi lagade frukost ihop. 

Spellistan som ger mig energi: Typ best of 90ies.

Min mest spelade låt någonsin: Celine Dion - It's all coming back to me now och Eurythmics - Must be talking to an angel.

 

IMG 3401

tisdag 13 juni 2017 - 12:13

ÄR NUMERA EN CHILLIGARE PERSON

Jag kan nu gladeligen berätta jag jag lyckats sluta stressa över att det är tråkigt att vara ledig. Utvecklade en teori (eller den är väl redan utvecklad, men jag tog den till mig) att det tar en stund att lugna ner sig efter ett intensivt arbetsår. Kanske en vecka eller så. Det här känner säkert alla semestrare igen sig i. Men jag är ju inte så van med det här med semester ännu. Tänk vad man lär sig!

Just nu sitter jag på första parkett på Onnibus till Vasa. Har aldrig suttit här uppe längst fram förut, det är rätt charmigt. Ska åka hem för att hänga med nära och kära en stund och carpa lite sommarvasa. Om det nu är sommar där? Vad kan ni vasatraktare rapportera om vädret? Här just utanför Åbo regnar det iallafall.

199C73ED 1298 4665 9E15 C71635DBD318

Tänker tillbaka på helgen som var alldeles ljuvlig. I fredags var jag, Wille och hans trillingsyster Ida på cykelbarrunda runt i Åbo. Det blev Pub Pietro (deras grannpub när de var små), Uittamon paviljonki (vilket ställe, rekomenderas) och Radbar som hade riktigt god egen öl. I lördags hängde vi på Samppalinna i sommarvädret och blev bruna innan vi gick på rolig examens fest i Gillesgården på kvällen. I söndag såg vi klart Midnattssol (så bra serie) och tog cykelrunda till raisio och naturskyddsområdet där. Skönt med skog och blomdoft.

 

4380DA77 FD31 48FB 8B91 D75FAD558726Utsikt från Uittamos paviljong

7052D75E B91D 4A15 AF54 FCFEFF3F63BCIda och Wille

 

2D939A77 E031 4124 BAC4 43C327575954

0E90E0DA 026A 4A84 ABCA C2B9DE99C746Finaste Softi och Kåren på deras examensfest

 

95E49443 378B 42C6 80B0 7ED0FE5C252ABlomstren och jag

tisdag 13 juni 2017 - 11:43

MUSIKALKONSERTER PÅ G

Ett av mina senaste projekt här i livet är föreningen Musikteater i Österbotten som vi grundat tillsammans med musikalartister hemma från Kokkola neråt mot Sundom. Tanken är att vi ska ha ett forum var vi kan skapa nya musikalprojekt på svenska tillsammans med kollegiet från samma ort. Sjukt duktigt folk har vi ju, så då ska man uttnyttja det. Och finns inte jobb så då får man skapa dem!

Här har ni fru viceordförande hej! Det är mycket jobb, men lärorikt. Och nonprofit. Men det ser ju bra ut på cv. Lärorikt speciellt för mig som inte är gjord för föreningsliv. Tycker det är störtonödigt att godkänna föredragslistor och vara nogrann. Men, det måste man ju tydligen vara. Jag är i mitt esse som idèspruta och orkar inte vänta på paragrafer.

Vårt första projekt blir två musikalkonserter på Jakobsdagar i Jakobstad 22.7 och 23.7. Här har vi vår fina planch, check it out.

18922075 809370315885053 8008908180086867989 n2

Jag ser supermycket framemot detta. Speciellt för att kapellmästare Martin Segerstråle är världens bästa och att det ska bli kul att jobba med regissör från London. Och musikal, det är ju alltid trevligt att sjunga. Sätt detta evenemang bakom örat för det här vill ni inte missa. Här är vår facebook-sida och här och här hittar ni eventet för de två konserterna.

fredag 9 juni 2017 - 16:34

SUPERDUPER TJEJEN NR. 1

Vet ni, nu ska jag ta å vara världens trevligaste flickvän och kidnappa med min sambo till Pub Niska på pizza och fredagsöl för att han simply är världens bästa. På med grön klänning och nya sandalerna och så kör vi ett stillat samvete. Jag kan ju faktist vara ganska underbar bara jag vill. Ska bara låta håret torka först.

Ja, och till vänster ser ni vår nya sänggavel som my wonderman har spikat ihop. Den gör verkligen rummet. Ska visa sen. Glad fredag på er!

AAAEDCAC 038E 4A12 86A9 EBC5C3C6A772

torsdag 8 juni 2017 - 12:43

ATT BLI GALEN PÅ SITT (INTE) TRÅHÅÅKIGA LIV

Idag är det torsdag och jag har haft sommarlov i prick fyra dagar. Nu tänker jag inte prata om torsdag överlag, utan det fakto att jag hittat en till sak i raden av många som jag irriterar mig på hos mig själv.

1. Jag kan inte ta det lugnt. Alternativt tar det några dagar för mig att komma ner i varv. Det har åtminstone ännu inte hänt. Jag går omkring och ömkar om att jag har tråkigt och att livet är meningslöst. Ska mina dagar faktist gå ut på att städa och pynja i ett hem och hitta på sysslor ala husmor? Planera recept? Läsa en bok i dagen? Det är tråhååkigt. Eller? Är det? Jag vet inte. Det här hör jag ju att är helt knäppt och det är därför jag skriver ner det i text så att det kanske skulle gå hem i min överhettade hjärna. Jag vet inte hur man ska vara ledig! Kan jag bara unna mig själv att chilla i en vecka innan jag tar tag i översättningarna och manusinlärning och what not som ska göras denna sommar? Jag blir så sjukt irriterad på mig själv för att jag staplar runt i en dimma av dåligt samvete för att jag inte gör nåt och listor över vad jag borde göra. Hur svårt ska det egentligen vara att a) bestämma sig för att bara göra det b) inte göra det utan låta själen och kroppen vila? Nu har jag både råd, tid och utrymme att göra precis vad jag vill om dagarna. Ta det lugnt. Träna. Sola. Simma. Njuta av livet. Jag måste embrace this. Eller kan man tvinga sig själv att njuta så mycket att man i själva verket glömmer att njuta? Jag blir hur som helst knäpp på mig själv.

2. När jag sen har jagat upp mig och tycker att världen suger (när den egentligen inte alls suger, jag har ju det så bra just nu) och att jag har sååååååååå yyyyl tråhåååååkigt kommer Wille hem från jobbet och jag är ett åskmoln som han stackaren får nysta upp. När det efter diskussioner kommer till kritan är jag ju inte arg eller sur på honom, utan bara uttråkad och gör drama av.. ingenting. Jag är världens sämsta sambo just nu. Skärpning Sarah.

 

Vad har jag hittat på i veckan då? Jo.

A61B8023 305C 42CC A0FE F551E19C88DE

Cyklat till Liittoisjärvi och kollat in vattnet som tydligen ska vara klarast av klart efter nån kemikalieboost.

 

5C81ADD5 6751 4B6C B3A4 9BF8CBE0654C

Plockat liljekonvaljer. Min Etelfammos favvoblomma.

 

01351F70 6010 4628 84D3 4E7FF1F68FE2

Hängt på balkongen (och på Samppalinna) och bränt mig med en smoothie och bok i handen.

 

89473081 B24D 4B15 9591 B911143E864DVandrat nattpromenader för att jag inte kunnat sova. Som sagt, jag kan inte det här med att vara ledig.

 

Skarmavbild 2017 06 08 kl. 12.58.01

Kickat igång instagramkontot för musikteateriosterbotten. Följ gärna! Där händer det grejer.

 

Nä nu är det skärpning. Delux. Dags att gå och färga fransar och bryn till kosmetologen ett kvarter bort.

 

 

måndag 5 juni 2017 - 18:53

MINA SOMMARPLANER

Eftersom vi redan är inne på femte juni (vädret har sagt annat, iallafall här i Åbo) och för att det är bra för ett kontrollfreak som mig själv att samla tankarna, tänkte jag tillägna detta inlägg sommaren. Den vi väntar på och den som nu känns evighetslång.

 

Mina planer för sommaren: är till att börja med att vara ledig. Det betyder i princip att jag kan vakna utan väckarklocka och fylla mina dagar med spontanitet hela juni och juli. Visst låter det underbart? Ja. Jag tänkte att jag behöver det när jag i höst ska trippeljobba arslet av mig. Har förståss ändå en lång to do list med saker jag ska få gjort, så som öva uvulart r och lära mig hela Piaf manuset och översätta en musikal tillsammans med Minna. Men det är sånt man kan göra utan att behöva vakna 07.00 och säga nej till roliga saker. Jag ska även sjunga på lite bröllop, hosta allsång på Tövis, sjunga på Vörådagarma och jobba med vår förenings första projekt som blir två musikalkonserter på Jakobsdagar. Vips är det sedan augusti och vi börjar repetera på teatern igen. Men nu pratar jag ju bara jobb! Vad ska jag göra för roligt då? Jo, jag ska hänga på vår balkong och ta hand om våra växter, leva livet fullt ut i Sommaråbo, ta färjan till Nagu och cykla hem, fira midsommar seglandes i Åbo skärgård, åka hem till Sundom och hänga på skären och besöka Umeå med Wille i början av juli. Resten får bli spontant! Samppalinna simstadio är ju nyrenoverat, så jag gissar att jag kommer hänga där rätt så mycket med översättningar och en bok i hand.

resizedimage800600 image8

Bästa sommarstället: Skären. Utan tvekan. Jag älskar att vara där nuförtiden. Men Åbo är ej heller så pjåkigt. Att sitta längs ån med en glass i hand. Aj että!

Här badar jag helst: Allstans. Är ett vattendjur och måste få simma när det är varmt. Åbos badvatten är inte så hejsan och bassängvatten är inye påriktigt så jag säger på skären!

resizedimage800600 image72

Hur länge ska du vara ledig? Hela juni och juli, med några jobbdagar utströdda.

Vad ser du mest fram emot? En hemlis faktist. Men även midsommar på segelbåt!

Vad kommer du köpa inför semestern? Handlade faktist ett och annat till sommargarderoben under mina Helsingforstrippar nu. Solkräm har jag. Olästa böcker jag har. Så glass i stora lass kanske!

Vad kommer du äta? Vattenmelon + fetasallad. I mängder. Och grillad och smörad majs, det bästa jag vet. Och Halloumi då förståss. Ja och jordgubbar och glass förståss!

resizedimage800600 image11

resizedimage800600 image56

Vad kommer du dricka? Jag har börjat tycka jättemycket om rosè. Så det på fredagarna på balkongen när Wille slutat jobbet. Och syrliga öl. Förutom det, vatten.

Vad kommer du ha på dig? Blått. För det är min nya favoritfärg när det kommer till kläder. Tycker det gör sig fint med mitt kopparhår. Sandaler och shorts, typ varje dag.

Det här lyssnar jag på i sommar: Miley Cyrus - Malibu och podcasten Mitt i livet.

Favoritsommardoft: Grillade grönsaker, sandig hud och hägg som blommar. Ja och lilekonvalj!

resizedimage800600 image76

Hur kommer du göra dig illa? Jag kommer slå i mina tår överallt, för det gör jag alltid.

Vad oroar du dig för? Att det blir 25 juli och jag fortfarande inte har lärt mig uvulart r-ljud.

Den ultimata sommardagen: Ett morgonpass å gymmet/tidig löprunda, smoothie till frukost och läsa på balkongen, cykla till simstrand med Wille och simma + äta bedhavd lunch. Sedan hem och vila lite för sedan att svira om till fräshhet med en gt i handen innan man träffar vänner på stan och dricker vitt och äter något gott! ELLER spendera hela dagen på skären och ligga i hängmattan/simma/äta grillmat/läsa Allers och spela spel.

resizedimage800600 image80

resizedimage800600 image2

Hur kommer du minnas din semester sen i september? Jag kommer inte hinna tänka på det för då är jag mitt inne i premiärbubblan. Men jag tror jag kommer vara jättejätte nöjd över mig själv att jag tog ledigt och tackade nej till sommarjobb. Jag behöver få vila lite för att vara fit for fight i höst.

 

Listan är snodd av Jenna.

 

 

 

söndag 4 juni 2017 - 11:30

DET BLIR BÄTTRE NÄR MAN FÅR KOMMA HEM

Jag lämnade er med ett sådant usligt besviket humör där i tisdags. Usligt kan det ju kännas efter att man fått nej på audition. Usligt kändes det i bussen hem till Åbo. Men så fort jag kom hem innanför dörren var det som bortblåst. Det finns andra saker här i världen som gör en glad och har betydelse! 

Nu firar jag sommarlov och är superledig hela juni och juli. Lite ströjobb ala sångerska och konfrensiär, men ingen väckarklocka som ringer på mornarna. Halleluja prisa sommaren! Jag ska njuta så in i norden. Nu hoppas vi bara på sommarvädret. Tills dess är vår balkong alltid mysig och varm! Mitt favvoställe. 

Men nyfiken blick mot framtiden lämnar jag Mamma Mia bakom mig och lackar mina naglar för en hållbar sommar. 3 x Essie gör susen! Jajust, igår drack vi Champagne på balkongen! Det blir man glad av. Det och parmesanchips!

53A7C0C8 A52F 4955 8196 D293CB59F322

E2BC7791 8BB2 47C8 8DC6 B1748EEC766B