HEJ HÄR KOMMER EN LISTA OM MAT

onsdag 12 juli 2017 - 12:42 | 0 Kommentarer

Tänkte jag kunde uppdatera lite i samband med veckans lista som är min favoritsysselsättning i hela världen, mat! Om jag fick skulle jag spendera dagarna i köket lagandes OCH ätandes. När någon frågar mig vad livsnjuteri är säger jag mat. Riktigt god mat i kombination med riktigt god dryck.

Idag blev det faktist en grön smoothie till lunch efter hård armträning på gymmet. Armarna känns helt slöa efter alla tunga vikter. Men jag har faktist börjat gilla armträning! Tänka sig. Det var alltid det jag tyckte var tråkigast förut. Nåjo, det var en parentes.

98ACE459 8C9C 4F4C 99D9 14DC7FCF3DC3

 

När jag väl sitter här på bussen till Minna i Esbo (ska och workshoppa musikaltext till vårt projekt och dricka massa rödvin för vi tror att det blir bra om vi är lite skojiga och livsnjutande) så kan jag ladda upp med mina svar kring just mat. Shoot.

Mat är: Roligt. Nödvändigt och väldans gott. Inget onständigt för mig, tack och lov. Har alltid haft ett sunt förhållningssätt till mat. Kanske just för att min mamma också haft det. Har nog mamma att tacka för min matintresse också, hon är ju en riktig hejare i köket och har alltid lagat rolig och nyttig mat hemma. Mat ska vara kul! Vad gäller bränsle, har hon också lärt mig att man inte ska banta och hålla med med räkning av kalorier. Det är ju så enkelt som plus och minus och jämvikt mellan mat och motion. Är väldans tacksam över att jag kan tänka så utan att behöva tänka på det.

Fick jag endast äta en rätt resten av livet skulle det vara: Åh så svårt. Jamen då tar jag sommarfavoriten som jag vill äta varje dag, vattenmelonsallad med rucola och fetaost, salt och peppar och olivolja. Så så så gott.

Det här äter jag inte: Lever. Seniga saker i köttväg. Lamm (tänker bara på lambilammen) och ogärna gris. Fiskrom. Bläckfisk och såna däna krabbpinnar tycker jag är läskiga. Löskokta ägg, huua. Gröna ärter.

Min favorit restaurang: Här i Åbo gollar jag Kuori, vegestället här brevid oss på Tavastgatan. Även Karu på Auragatan! Sen älskar jag ju Niskas pizzor, det kommer jag inte ifrån. Och Umami i Tammerfors saluhall. Världens bästa sushi. Den gamle och havet i Stockholm har varit riktigt bra!

En stark matupplevelse: Kommer först att tänka på när vi besteg ett berg i Österrike, Salzburg på interrailen sommaren 2013. Jag beställde Saurkraut på toppens cafe för att jag tänkte att det skulle vara lite kul. Det var det inte, blä.

Min relation till mat: Sund, tack och lov. Men jag gillar kanske sötsaker och chips lite för mycket för mitt eget bästa. Igår såg vi faktist dokumentären What the health på Netflix. Ögonöppnande, så verkligen ett tips! Nu vet man inte riktigt vad man ska äta annat än vegetabilier.

På morgonen äter jag: Knäcke med avokado. Eller knäcke med ost och ägg. Eller jugurt med banan och mysli. Eller gröt med blåbär och hallon och banan, kanske jordnötssmör. Eller smoothie. Och ett stort glas vatten (försöker minnas).

Min paradrätt i köket är: Jag är faktist ganska bra på mat om jag bara sätter manken till. Gillar att göra buffè av en massa saker! Typ vitlöksmarinerade gröna bönor, friterade avokados, ungsrostade grönsaker, chilimarinerade räkor med koriander och mango, falafel, röror etc. Så kanske det.

Det här tycker jag om dieter och matföreskrifter: Ja men som jag nämnde förut, plus och minus ala jämställdhet mellan intag och energiförbruk funkar bäst. Just nu skulle jag faktist vilja kicka igång min ämnesomsättning lite, men vet inte hur man gör det. Det känns som att den står still. Haha, nu kom jag på att typ 2012 när jag bodde i Jakobstad testade jag en proteindiet, men bara proteinintag! Herregud man var dum.

 

4C87509B D183 4B71 8919 3C368844B138

 

 

Kategorier:

Listor

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.