HELSINKI FOR THE WEEKEND

söndag 11 december 2016 - 22:34 | 0 Kommentarer

Är nyligen hemkommer från en underbar helg i Helsingfors. Tog fredagen ledigt från långpraktiken (har jobbat himla massa övertid) och vaknade upp brevid min syster i Arabia. Ah. Andades ut. Den förlängda helgen skulle innehålla följande

 

Jag och Sannah hämtade Erika från tågstation. Erika är Sannahs bästa vän och min typ andra lillasyster. Hon har alltid funnits med i våra liv, likaså hennes familj som är våra familjebekanta. Vi har firat alla helger tillsammans med deras familj samt åkt norden runt och tältat ex antal gånger. Och vi tre, vi brukar ordna träffar alltid lite då och då. Nu blev det prinsesshelg i Helsingfors.

image8

image15

image16Sannahs busskoppi-art

Förutom att umgås, chattra och rå om varandra (så himla befriande att få umgås med de som känner en ut och in och bak och fram) har jag sett himla massa teater. I fredags såg jag Näktergalen på Svenska Teaterns Nicken scen. Det ska jag skriva mera om i veckan. Promise. Och i lördags såg vi Sannahs föreställning Hoellebecq på Teaterhögskolan. Vilken stjärna min lillasyster är! Helt amazing. Jag är så tagen av hennes mångsidighet som skådespelare. Finns det något hon inte kan? Tror inte det. Ni kommer få se mycket av henne i framtiden. Tuuli Heinonen och Wilhelm Enckel gjorde också starka intryck på mig. Vilka stjärnor (i en verkligt underlig föreställning). 

image9Min duktiga vän Minna som spelar i Näktergalen på Nicken. Begåvad kvinna!

image10Hoellebecq på Teaterhögskolan 

image11Jenna, jag och Erika efter föreställningen

Teater aside, har vi också spatserat omkring och tittat på ett och annat. Bland annat promenerat till Forsby och sett på stället var Helsingfors grundades. Samt gått på julmarknad på Senatstorget (vilket var mysigt men ruskigt kallt). Vi har också ätit på Juttutupa (åt världens godaste rödbetsrisotto) och druckit drinkar på Steam (världens bästa laituribartender Hanna jobbar numera där). Och en chailatte på Kulma med Antonia efterföljt av världens godaste Pizzarium pizza.

image12

image13

image14

image17

Kan ni förstå att jag inte ville åka hem? Snart är detta min vardag igen. Snart får jag vara nära mina nära och kära igen. Som jag längtar. Snart återfinns mitt liv!

Tack alla inblandade för en magisk helg. Nu är jag fit for fight att ta mig an sista veckan på Åland. Kör bara kör!

 

Kategorier:

Livet är en fest

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.