LÄNGTAN TILL MUSIKALLIVET

tisdag 4 april 2017 - 11:17 | 0 Kommentarer

Vet ni vad jag längtar till? Jag längtar tills de dagar man får vakna med förväntan i kroppen. Ta på sig träningskläder och lägga manus + matlåda under armen och gå till teatern för ännu en repetitionsdag. Traggla text och fundera ut sceniska lösningar. Upstage, downstage. Hitta karaktären. Eller karaktärerna. Hålla dansstegen och replikerna i huvudet samtidigt. Känna att man lever. Sätta sig i sminkstolen och prova peruk. Första kostymgenomdraget. Sitzprobe. Mina vener skriker efter det här.

Om lite mer än en månad börjar vi repetera Piaf på Åbo Svenska Teater. Hemma på ÅST. Det är så skönt att kunna säga det. Då lämnar jag talterapeuten Sarah en stund och går in i musikallivet igen. Det här är nästan det lyxigaste. När man vet att man har det framför sig. Ah, life's good.

Ja och en anekdot till. Det känns också som att jag har mer att skriva om och reflektera över när jag är inne i musikalvärlden. Kanske för att jag varken kan eller vill skriva om mitt talterapiyrke på vardaglig basis. Jag kan liksom säga att jag jobbar, men inte med vad.

Nåväl, snart sitter jag där igen.

 

IMG 8802

Kategorier:

Musikal

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.