MUSIKLISTAN - FÖR MUSIK ÄR MITT LIV

onsdag 14 juni 2017 - 10:00 | 0 Kommentarer

Ah, en lista helt i min smak. För vad vore jag utan musik? Ingenting.

Musik för mig är: Känslor som får utlopp. En räddare i nöden från vardagen. Nåt magiskt och nödvändigt för att jag ska fungera. Jag lyssnar på musik i nån form varje dag. Behöver jag tänka igenom livet och komma framt ill ett beslut, eller bara reflektera, så behöver jag ett soundtrack. Det hjälper mig. Ibland kan det vara instrumentalt, men för det mesta är det orden i samband med melodin som gör störts avtryck i min själ. Musik kan ibland vara allt jag behöver för att vara mindful och stanna upp i nuet. Men, ibland stänger jag faktist av också. Tillexempel under repetitionsperiod. Lyssnar man på musik en hel dag och sjunger nonstop vill man att det ska vara tyst när man kommer hem.

Jag lyssnar helst på: Så blandat och inte bara musikal. Musikal och filmmusiken går i vågor. Älskar R&B och är definitivt en poptjej. Ibland rock, men inte så tung sådan utan mer mainstream som The Killers. Just nu älskar jag Tjuvjakt och Bruno Mars. Ibland har jag One Direction och Zara Larsson perioder. Är verkligen en periodare.

Den bästa låten att börja morgonen med: Mina all time favourite peppsånger är On my way och Fabulous baby (de fanns till exempel med i mitt sommarprat).

Ett instrument jag skulle vilja kunna spela: För det första skulle jag gärna vilja vara en pianogud. För det andra skulle det vara himla praktiskt att kunna spela gitarr bättre än vad jag gör och för det tredje är cello det vackraste instrument jag vet. Sadly kan jag inte spela nåt instrument helt hundra.

En musikstil jag inte förstår mig på: Allt utan tydliga musikslingor. Typ jätte hårdrock och HC och Ramstein och mörk musik med massa trummor och bas och schåsande gitarrer i ett virrvarr av gröt. Gillar ej heller enformig elektonisk musik. Å int Sondheim heller.

Det här blir årets sommarplåga: Nu är jag ju sämst på det som spelas på radio. Men jag älskar Norlie och KKV på sommaren (kalla mig fjortis). Så kanske deras nyaste? Om jag får önska skulle det vara Tjuvjakt - Mittenfingret upp.

En låt jag kopplar till ett minne: Oj jag kan inte välja en. Den här är hjärteklubbens klubbmöten med marsglass och oboy i lågstadiet. Den här är våra gymnasiefester. Den här är Fontanas dansgolv. Den här är kärleken jag hade när jag var 17 och det kändes långt till Kronoby. Den här är pojkvännen innan det. Den här är den gången jag grät över att mitt ex flyttade till Italien. Den här är jag och Wille i min rosa etta första gången vi lagade frukost ihop. 

Spellistan som ger mig energi: Typ best of 90ies.

Min mest spelade låt någonsin: Celine Dion - It's all coming back to me now och Eurythmics - Must be talking to an angel.

 

IMG 3401

Kategorier:

Listor Musik

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.